Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Easy Rider


Easy Rider är filmen som fick amerikanska män att längta efter att sätta sig på en motorcykel och ge sig iväg. Billy och Wyatt/Captain America färdas genom USA på var sin Harley Davidson och träffar på hela spektrat av människor, från hippies till hillbillies.


Originaltitel Easy Rider
Regissör Dennis Hopper
Manus Terry Southern, Peter Fonda, Dennis Hopper
Genre Drama, Äventyr, 60-tal, Roadmovie
Skådespelare Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Luke Askew, Toni Basil, Karen Black, Luana Anders, Sabrina Scharf, Robert Walker Jr, Phil Spector, Warren Finnerty, Antonio Mendoza, Hayward Robillard, Arnold Hess Jr, David C Billodeau, Johnny David
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7702
Filmnummer 3636

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av BobbyPeru
Den här stora kultfilmen kom att förändra hela filmhistorien över en natt. 1969 var ett viktigt år för filmen. Två år tidigare hade ju tuffingar till filmer som Bonnie and Clyde och Point Blan...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av GinNTonic
Dennis Hoppers roadmovie från 1969 om två män som revolterar mot etablissemanget och ger sig ut på en resa genom Amerika på sina motorcyklar var banbrytande på sin tid och är fortfarande mycket...   Läs mer »

Kommentarer


Olof_Gronlund
2022-12-21
Tror faktiskt det är som med musik, man får nog vara uppvuxen vid en viss ålder för att gilla vissa filmer/musik. Hade denna filmen kommit idag hade ingen lyft på ögonbrynen. Gillar ej hur man hoppar med kameran i vissa scener. Lite feelgood film men rätt så osammanhängande och b-ig. Nä, kommer nog inte ens ge den en trea, men förstår varför folk gillar den. Musiken bra
dudson
2021-11-28
Xtremt flummig film som till 95% lever på det läckra bildspråket samt musiken. Annars rätt ljummet överlag""
Baradårarrusarfram
2019-12-10
För att inte glömma den fantastiska musiken hela filmen igenom!
Baradårarrusarfram
2019-12-10
Helt fantastisk film! Påminner lite om Tarantino. Långa dialoger om ingenting, det planlösa tänket. Superfina miljöer. Jag älskar den
Zebulonm
2019-07-06
Kan inte se storheten i denna film. Det skulle vara landskapsbilder a då. Resten e inte värst.
Sir_Lord
2018-01-30
2 pundande hippies som drar genom USA på hoj. Bjuder på schyssta landskapsbilder men iövrigt rätt tunt
Bumbi78
2018-01-28
Är det en bra film - nej, inte speciellt. Produktionen är minst sagt undermålig och mycket verkar improviserats fram längs vägen. Som tidsdokument funkar dock Easy Rider alldeles utmärkt och Fonda / Hopper passar bra i huvudrollerna. Soundtracket är ju också en självklarhet att nämna.
Stygga-Vargen
2018-01-05
Totalt överskattad!
Starkbröl
2017-07-22
Har aldrig förstått storheten i filmen och var därför tvungen att se om den. Kan fortfarande inte förstå. Jack Nicholson spelar Jack Nicholson.
Howler19
2017-04-15
Foto och skådespel håller hög kvalitet så det är synd att de ingredienserna inte förvaltas bättre. Det borde ha varit lika bra som de flesta säger att det är, men tyvärr. En helt okej film.
Visa äldre kommentarer »