3.5
3.5
Easy Rider
Easy Rider är filmen som fick amerikanska män att längta efter att sätta sig på en motorcykel och ge sig iväg. Billy och Wyatt/Captain America färdas genom USA på var sin Harley Davidson och träffar på hela spektrat av människor, från hippies till hillbillies.
Originaltitel | Easy Rider |
Regissör | Dennis Hopper |
Manus | Terry Southern, Peter Fonda, Dennis Hopper |
Genre | Drama, Äventyr, 60-tal, Roadmovie |
Skådespelare | Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Luke Askew, Toni Basil, Karen Black, Luana Anders, Sabrina Scharf, Robert Walker Jr, Phil Spector, Warren Finnerty, Antonio Mendoza, Hayward Robillard, Arnold Hess Jr, David C Billodeau, Johnny David |
Den här stora kultfilmen kom att förändra hela filmhistorien över en natt. 1969 var ett viktigt år för filmen. Två år tidigare hade ju tuffingar till filmer som Bonnie and Clyde och Point Blan... Läs mer »
Dennis Hoppers roadmovie från 1969 om två män som revolterar mot etablissemanget och ger sig ut på en resa genom Amerika på sina motorcyklar var banbrytande på sin tid och är fortfarande mycket... Läs mer »
Som vanligt de senaste 10 åren, efter att den nya generationen tagit över här på filmtipset, tvingas man läsa en massa hjärndöda kommentarer. Vill sätta en trea enligt min skala, men när jag läser alla idiotiska kommentarer är den en femma. Vad jag tycker synd om er som bara sett superhjältefilmer i era liv.
Hoppers vilda västern på hjul är fortfarande lika bra - ett ovärderligt tidsdokument. Fantastiskt vackra vyer över Monument Valley och det klassiska rocksoundtracket är så jävla skönt. När Nicholson dyker upp höjer sig filmen ytterligare ett snäpp - skandal att han inte fick sin birolls-oscar (någon slags Jack Albertson snodde den visst)för det här är fortfarande bland det bästa han presterat på flm.
Tror faktiskt det är som med musik, man får nog vara uppvuxen vid en viss ålder för att gilla vissa filmer/musik. Hade denna filmen kommit idag hade ingen lyft på ögonbrynen. Gillar ej hur man hoppar med kameran i vissa scener. Lite feelgood film men rätt så osammanhängande och b-ig. Nä, kommer nog inte ens ge den en trea, men förstår varför folk gillar den. Musiken bra
Xtremt flummig film som till 95% lever på det läckra bildspråket samt musiken. Annars rätt ljummet överlag""
För att inte glömma den fantastiska musiken hela filmen igenom!
Helt fantastisk film! Påminner lite om Tarantino. Långa dialoger om ingenting, det planlösa tänket. Superfina miljöer. Jag älskar den
Kan inte se storheten i denna film. Det skulle vara landskapsbilder a då. Resten e inte värst.
2 pundande hippies som drar genom USA på hoj.
Bjuder på schyssta landskapsbilder men iövrigt rätt tunt
Är det en bra film - nej, inte speciellt. Produktionen är minst sagt undermålig och mycket verkar improviserats fram längs vägen. Som tidsdokument funkar dock Easy Rider alldeles utmärkt och Fonda / Hopper passar bra i huvudrollerna. Soundtracket är ju också en självklarhet att nämna.
Totalt överskattad!