Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Ed Wood


Ed Wood anses av många vara den sämste regissören genom tiderna. Det här är filmen om honom, hans filmer och hans udda krets av vänner och skådespelare.


Originaltitel Ed Wood
Regissör Tim Burton
Manus Scott Alexander, Larry Karaszewski
Genre Drama, Komedi, 90-tal, Biografi
Skådespelare Bill Murray, Johnny Depp, Vincent D'Onofrio, Patricia Arquette, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, G D Spradlin, Jeffrey Jones, Mike Starr, Melora Walters, Lisa Marie, Juliet Landau, George 'The Animal' Steele
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8746
Filmnummer 679

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av Z3rog
Ed Wood handlar om regissören Edward D. Wood Jr. och hans \"storhetstid\" i sin filmkarriär. Edward D. Wood Jr. brukar man säga var världens värsta filmregissör någonsin, och hans filmer handl...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av annihilat0r
\"Ed Wood\" är den äldsta och samtidigt bästa filmen som jag hittills sett av Tim Burton. Efter att jag tidigare blott sett hans mest moderna verk, som obarmhärtigt präglas av visualisering, så ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av cineasten89
När man får chansen att uppleva en film om tidernas sämsta filmregissör, så undrar man verkligen om det är en film som intresserar folk. Men när man ser att Johnny Depp spelar huvudrollen, och ...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-08-15
Filmen spelas straight av alla utom Depp, som spelar sin roll som en karikatyr med ett stelt maniskt leende, vilket ger en mycket märklig känsla åt alltihop. Jag vet inte om det gjordes medvetet. Svår balans mellan hån och hommage men en trea är det väl.
Commandante
2022-03-28
Fantastisk film.
Dream
2020-11-19
Udda med tanke på att det handlar om Hollywoods största loser istället för en stjärna, men historien är ändå lite slätstruken i mellan åt. Minst en halvtimme för lång.
andybrando
2020-03-03
Kärleksfullt porträtt av en gränslöst entusiastisk och totalt talanglös person som gjorde några av alla tiders sämsta filmer. Perfekt rollbesättning med Depp idealisk i titelrollen och Landau imponerande som den gamle och utfattige Bela Lugosi, som Wood blev god vän med. Handlingen är ganska svag, men tid och rum har återskapats på ett mycket livfullt sätt. Ett måste för alla som gillar gamla filmer.
92axha10
2019-11-28
Ett riktigt kärleksbrev till en mint sagt energisk filmskapare. Fylld med humor blandat med tragedi och man är aldrig uttråkad.
Stygga-Vargen
2018-08-27
Vet inget om Wood och har heller inte sett nån av hans filmer men den här filmen är i alla fall väldigt bra.
Jamesa
2017-03-05
Annorlunda och klart bra.
RustyFilm
2016-12-09
Vet inget om Ed Wood har heller inte sett någon av hans filmer. Så hur nära verkligheten det här är vet jag inte. Tim Burton har i alla fall gjort en mycket udda och underhållande film om honom med en mängd drastiskt dråpliga scener. Kul, kult och svartvitt.
CinemaStrange
2015-12-17
Den enda film jag har kollat om 3 ggr utan att riktigt kollat på den, fick annat för mig så antar att denna inte kan ha vart någon höjdare då jag hela tiden tappa koncentrationen...
kalis89
2015-12-01
Fantastisk prestation av Depp!
Visa äldre kommentarer »