Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Ed Wood


Ed Wood anses av många vara den sämste regissören genom tiderna. Det här är filmen om honom, hans filmer och hans udda krets av vänner och skådespelare.


Originaltitel Ed Wood
Regissör Tim Burton
Manus Scott Alexander, Larry Karaszewski
Genre Biografi, Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Bill Murray, Johnny Depp, Vincent D'Onofrio, Patricia Arquette, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, G D Spradlin, Jeffrey Jones, Mike Starr, Melora Walters, Lisa Marie, Juliet Landau, George 'The Animal' Steele
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8728

Recensioner

Skapad 2019-10-13 av annihilat0r
\"Ed Wood\" är den äldsta och samtidigt bästa filmen som jag hittills sett av Tim Burton. Efter att jag tidigare blott sett hans mest moderna verk, som obarmhärtigt präglas av visualisering, så ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-13 av Z3rog
Ed Wood handlar om regissören Edward D. Wood Jr. och hans \"storhetstid\" i sin filmkarriär. Edward D. Wood Jr. brukar man säga var världens värsta filmregissör någonsin, och hans filmer handl...   Läs mer »

Skapad 2019-10-13 av cineasten89
När man får chansen att uppleva en film om tidernas sämsta filmregissör, så undrar man verkligen om det är en film som intresserar folk. Men när man ser att Johnny Depp spelar huvudrollen, och ...   Läs mer »

Kommentarer

Stygga-Vargen
2018-08-27
Vet inget om Wood och har heller inte sett nån av hans filmer men den här filmen är i alla fall väldigt bra.
Filmfantast86
2017-10-18
kul
Jamesa
2017-03-05
Annorlunda och klart bra.
RustyFilm
2016-12-09
Vet inget om Ed Wood har heller inte sett någon av hans filmer. Så hur nära verkligheten det här är vet jag inte. Tim Burton har i alla fall gjort en mycket udda och underhållande film om honom med en mängd drastiskt dråpliga scener. Kul, kult och svartvitt.
CinemaStrange
2015-12-17
Den enda film jag har kollat om 3 ggr utan att riktigt kollat på den, fick annat för mig så antar att denna inte kan ha vart någon höjdare då jag hela tiden tappa koncentrationen...
kalis89
2015-12-01
Fantastisk prestation av Depp!
alerhe
2015-10-30
Udda helt klart, men charmig.
thebully
2015-09-11
Bela Lugosi > Martin Landau
mattarello
2015-02-20
Tolkningar av svunna Hollywood-tider brukar vara bra och den här filmen är inget undantag. Härligt porträtt av helt sanslöse Wood. Bra spelat av samtliga! Speciellt Depp och Landau. PULL THE STRINGS!
saggesaliv
2014-12-27
Edward D. Wood Jr, yes, the worst director of all time! Yes. Det är vad denna lilla film handlar om - Ed Woods misslyckanden, Ed Woods magplask och Ed Woods karriär helt enkelt. Efter att blivit prisad av Lotso här på flashback så såg jag väldigt mycket fram emot denna filmen och jag fick precis vad jag väntade mig. Tim Burton i sitt esse, knasigt, roligt, annorlunda, finurligt och ja en riktigt bra filmupplevelse. Filmen har en sådan riktigt skön stämning över sig. Ed Woods ständiga hängivna och optimistiska leende är verkligen guldvärt och gör filmen levande. Att vara på botten men leva som att man är på toppen - vilket motto - filmens kontext. Alla karaktärer är helt underbara och så väldigt välskrivna. Filmens grund bygger helt enkelt på karaktärerna , deras utstrålning och deras personlighet. Det är svårt att välja en favorit då alla tilltalar mig på sitt egna sätt - Tor, Bela, Crisweld, Bunny Breckinridge och Ed Wood såklart, alla är helt underbara karaktärer och välspelade som tusan. Jag är definitivt nöjd med denna underbara film, allting var verkligen i princip felfri. Den porträtterar Ed Woods liv på ett finurligt sätt som jag uppskattade mycket! Betyg: 8/10