3.4

Edge of Tomorrow

En soldat som slåss i ett krig mot utomjordingar finner sig fångad i en tidsloop av sin sista dag i strid.

Baserad på bildromanen All You Need Is Kill av Hiroshi Sakurazaka från år 2004.

Originaltitel Edge of Tomorrow
Alternativ titel Live Die Repeat: Edge of Tomorrow
Regissör Doug Liman
Manus Christopher McQuarrie, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth
Genre Action, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson, Bill Paxton, Jonas Armstrong, Tony Way, Kick Gurry, Franz Drameh, Dragomir Mrsic, Charlotte Riley, Masayoshi Haneda, Terence Maynard, Noah Taylor, Lara Pulver, Madeleine Mantock, Beth Goddard

Skapad 2019-12-14 av Albion1
Jag hade inte förväntat mig en typ av Groundhog Day från regissören av The Bourne Identity, men denna stora dyra science-fiction blockbuster med Tom Cruise, som spelar en ovanlig roll för honom, ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Mat1az
I filmen Groundhog Day (Måndag Hela Veckan) från 1993 vaknar Bill Murrays karaktär upp varje morgon till samma dag, om och om igen, i en tidsloop. Upplägget i Doug Limans Sci-Fi äventyr Edge of T...   Läs mer »

Olof_Gronlund
2024-07-20
Har svårt för filmer som ska leka invecklade och hoppa i kornologisk ordning. Otroligt töntigt med kyssen på slutet med, som om där byggts upp något. I övrigt välspelad film, Groundhog Day med action. Går att se, gärna på kvällstid då det är många mörka scener.
Norpan0
2022-06-14
Omtitt för tredje gången, och den är lika bra nu. Troligvis min favoritactionfilm.
JD
2022-05-14
Domedag hela veckan. Lite för självmedveten kanske för att verkligen mäta sig med de moderna sf-klassiker den spänner musklerna och hjärncellerna mot (Terminator, Aliens, Starship Troopers) men smart, oförutsägbar trots premisserna och klart underhållande.
sodomiten
2021-09-04
En ganska bra film, men temat är inget nytt. Har sett ett liknande avsnitt från arkiv-x. Men det är bra, för ingen vet ju vad som händer efter döden och det skulle kunna vara så här på riktigt.
capitol
2020-05-15
En lite mer spännande version av Groundhog Day.
Rele
2019-11-01
En spännande och annorlunda film. Tom Cruise Och Emily Blunt är duktiga skådespelare. Manuset var bra och regissören klarade av sitt jobb. Jag ger en stark trea.
Ranma
2019-01-17
Mycket välgjord och oväntat bra. Blev väldigt positivt överraskad!
wasteoftime
2018-11-10
Första gången jag såg den här hade jag ingen aning om vad som väntade. Det visste jag denna gången, men de tär fortfarande väldigt bra. Väldigt bra utfört. Det som drar ner, är slutet, som går lite väl fort, den hade som HerrNenne säger, gärna fått hålla på lite längre med sin grej. Mycket väl utfört. Den hade fått en fyra om inte slutet hade varit som det är.
HerrNenne
2018-07-02
Riktigt ball premiss och FLÄCKFRITT utförande och det är inte ofta jag plussar på det. De här omstarterna skildras på ett fantastiskt sätt, det enda felet är att man inte får mer mer mer som man vill ha. Skulle kunna se på den här filmen, med mittenpartiet, utdraget i tre timmar till. Minus? Lite tråkigt utformade aliens, och slutet är lite väl kvickt.

2018-03-18
Riktig cool film. Som Groundhog Day på speed.