Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Effie Gray


Filmen kretsar kring det mystiska förhållandet mellan den berömde konstkritikern John Ruskin och tonårstjejen Effie Gray.


Originaltitel Effie Gray
Regissör Richard Laxton
Manus Emma Thompson
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Dakota Fanning, Greg Wise, Emma Thompson, Julie Walters, Tom Sturridge, Derek Jacobi, Russell Tovey, David Suchet, James Fox, Linda Bassett, Robbie Coltrane, Claudia Cardinale, Riccardo Scamarcio, Joanna Hole, Tom Herriott
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 46
Filmnummer 106774

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


LadyFlanders
2019-12-31
Sicket sömnpiller! Intressant historia, dock, och en glimt av Emma Thompson.
okidoki
2017-11-12
Passa på och se den här försummade filmen på Svt. Engelsk kostymfilm som berättar en för mig okänd historia om den berömde John Ruskin och en av prerafaeliterna. Se den vackra filmen och läs sen på Wiki om Effie.
mammene
2017-11-11
Jag är ju svag för sådant här, tiden med dess konventioner och här med många bra brittiska skådespelare och miljöerna sedan, mycket bra foto. Inte så muntert kanske, men mycket underhållande
idaho1981
2016-07-04
Välspelat med vackert foto och fina kostymer. Dock känns scenerna ibland lite väl korta och avhuggna, skulle gärna vilja ha ett mer lugn i scenerna så att de får spela ut innan man klipper till nästa, det drar tyvärr ner betyget. Stark trea!
smurelur
2015-10-04
En väldigt djup och stark film som berörde mig rejält. Fina miljöer och karaktärerna är väldigt bra. Rekommenderar denna film.