Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Eldfödd


Andy och Vicky är två fattiga studenter som deltar i ett drogexperiment, arrangerat av det statliga institutet Butiken. Ett år senare gifter de sig och får en dotter. Det visar sig snart att lilla Charlie inte är en vanlig flicka. När hon blir arg får hon saker och ting att börja brinna, till och med människor. Butiken känner till hennes förmåga och vill nu ta henne. De har onda planer på att utveckla hennes kraft till att förgöra allt. Butikens agenter skickas ut på en fasansfull skräckjakt efter den flyende Charlie. Vad man inte räknar med är att även ett barn kan känna välbehag över makt och tilfredsställelse över hämnd... Efter en bok av Stephen King.


Originaltitel Firestarter
Regissör Mark L Lester
Manus Stanley Mann
Genre Thriller, Skräck, 80-tal
Skådespelare Drew Barrymore, David Keith, George C Scott, Martin Sheen, Moses Gunn, Heather Locklear, Freddie Jones, Art Carney, Louise Fletcher, Drew Snyder, Curtis Credel, Jeff Ramsey, Dick Warlock, Keith Colbert
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2736
Filmnummer 3507

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Anonym
”Eldfödd” är, som ni troligtvis redan vet, byggd på en roman av skräckmästaren Stephen King som handlar om en liten flicka, Charlie, som har en ovanlig förmåga att kunna starta bränder; på ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Rollywood
Andy McGee (David Keith) deltar i ett experiment som genomförs av den hemliga organisationen som går under namnet ”Butiken”. Där träffar han sin blivande fru Vicky (Heather Locklear) och de får...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2019-08-05
Klassiker, kanske? Men detta hindrar inte att filmen är en riktigt B-film....
Stygga-Vargen
2016-10-29
Det här var en av mina favoritfilmer när jag var grabb. Idag kan jag inte begripa hur jag kunde gilla den.
LuxLisbon2
2014-06-30
Jag spelar huvudrollen. Du vill inte va min ovän.
Hypostas
2014-05-10
Första halvan och slutet var bra, men det var ett långt segt parti innan finalen, som drar ner betyget till en tvåa. Skön musik med åttiotalskänsla av Tangerine Dream.
dangel
2014-02-01
Helt okej filmatisering av Kings bok. Barrymore är fantastisk och jag tycker verkligen de har fångat det tajta band som finns mellan henne och Andy, precis som i boken.
Halofreak92swe
2013-09-21
Grym film! Galet skön 80-talskänsla, älskar effekterna och Drew Barrymore är helt fantastisk! Synd att denna aldrig fick en uppföljare. Svag 4.
RobinsTaste
2013-07-02
Första gången jag såg den så var den bra, men DVD utgåvan har världens sämsta ljud och kvalitet.
Grillo
2012-10-01
Bättre än jag hoppats. Sköna eldscener och bra 80-talsstämning.
Xenox
2012-08-01
Spännande story. Filmen var ganska underhållande.
Ondskapt
2012-06-18
En snäll trea, den håller samma nivå som boken och bjuder på rätt bra underhållning. Mycket bra musik och en utmärkt George C Scott.
Visa äldre kommentarer »