Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Eldstorm


En livsfarlig pyroman går lös i Chicago samtidigt som en nybliven brandman gör sitt bästa för att förtjäna sin äldre brors och de andra brandmännens respekt.


Originaltitel Backdraft
Regissör Ron Howard
Manus Gregory Widen
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Kurt Russell, William Baldwin, Robert De Niro, Donald Sutherland, Jennifer Jason Leigh, Scott Glenn, Rebecca De Mornay, Jason Gedrick, J T Walsh, Anthony Mockus Sr
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4854
Filmnummer 573

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Andreas_
2022-02-05
Väldigt bra och välgjord spänning om heroiska brandmän och pyromaner av en gammal mästerlig regissör, självaste Ron Howard som lyckas göra en riktigt bra film om brandmän som släcker bränder och samtidigt råkar ut för en duktig mordbrännare som tänder eldar på ett väldigt specifikt och häftigt sätt som kallas Backdraft på engelska, vilket även är titeln på filmen, dvs original titeln, i Sverige när denna kom ut så fick istället heta Eldstorm och det är många bra skådisar med som Ron Howard lyckas få ut det bästa ifrån, Kurt Russell, William Baldwin (som var en stor stjärna på 90 talet) Robert De Niro, Donald Sutherland, Scott Glenn och även två bra kvinnliga skådisar i bi-roller, som Jennifer Jason Leigh och Rebecca De Mornay och detta är väl en av väldigt få filmer om brandmän och deras kamp att rädda liv och släcka bränder dagligen, men samtidigt en story om två bröder som kommit ifrån varandra och givetvis en liten thriller story om någon som skapar fruktansvärda och smarta mordbränder, har dom ett samband? ja se filmen och få reda på det, jag kan bara säga att trots att denna kom ut 1991 så håller den väldigt bra än idag, effekterna och bränderna är väldigt välgjorda och det är väldigt välspelat och det är spännande hela vägen från början till slutet och givetvis är det fullt av misstankar om vem som är mordbrännaren osv, rekommenderas om man gillar klassiska 90 tals filmer eller har en förkärlek till brandmän osv, mitt betyg blir en svag 4:a så här cirka 30 år senare, håller förvånansvärt bra faktiskt.
Rai
2021-06-04
Riktigt tråkig film....
yrkeschaufföre
2020-01-24
Jag har för mig att detta var en av de första filmerna jag såg på bio som vuxen, då var jag väldigt imponerad av hela filmen men nu känns den som en i mängden.

2018-02-18
Om dette er det beste Ron har gjort, da blir jeg redd! Kort oppsummert. Hollywood gjør en monsterfilm av dysfunksunelle brøders hverdag som brandmenn. Sleng inn hjelter, gnidne politiker og gammel kjærlighet også. Det er sånn Hollywood gjør lettbegripen film for dumme amerikanere. Filmen er hveetfall velgjord og Russel er jo karismatisk som vanlig. -3.
Jamesa
2017-08-25
Ok, snyggt gjord.
Stygga-Vargen
2016-10-28
Det här är bland det bästa Ron Howard gjort! Filmen är väldigt välgjord och spännande och skådespelarna gör ett enastående jobb! Det här är ett mästerverk och en av 90-talets bästa filmer!
Filmnalle
2016-01-05
Såg den på Rigoletto i Stockholm när den kom. Någon som vet om det var en 70-mm-kopia? Tyckte väl att filmen var sådär... En del eldscener kommer jag ihåg att de var rätt snygga (har kollat upp och det var första gången man använde dataanimerad eld i en långfilm...).
mammene
2015-09-21
Lite för orealistisk för att tas på allvar, om man nu ska göra det, men det blir lite väl löjligt i vissa brandscener med fara för livet och bröderna börjar tjafsa. Nej den gick nog över gränsen för att jag ska uppskatta den.
Strömming
2015-09-13
När jag var liten var det här en av de första mer "vuxna" filmer jag såg med pappa. När man blev äldre var det här en film som gick mer och mer varm i videon. Nu när jag inte har sett den på länge så visades den oväntat på SVT1 igår kväll. Specialeffekterna är fortfarande lika snygga som sist, actionscenerna likaså och skådespelarprestationerna är inte dåliga heller. Russel äger den här filmen! Tyvärr har den här filmen blivit lite mer utav en komedi på vissa kretsar och det förekommer scener som känns lite "cheesy" faktiskt. Men åt andra sidan, det är "charmigt cheesy" istället för "pinsamt cheesy". Hans Zimmers musik lyfter upp filmens betyg!
DrJW
2015-09-13
Svag 3:a.
Visa äldre kommentarer »