Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Election


Den målmedvetna Tracy Flick är fast besluten att bli ordförande för Carvers studentkår. Den populäre läraren Jim beslutar sig för att omkullkasta Tracys planer genom att värva en motkandidat. Något som visar sig vara omöjligt.


Originaltitel Election
Regissör Alexander Payne
Manus Tom Perrotta, Alexander Payne, Jim Taylor
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Chris Klein, Phil Reeves, Molly Hagan, Colleen Camp, Jessica Campbell, Delaney Driscoll, Mark Harelik, Frankie Ingrassia
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1187
Filmnummer 265

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2021-11-28
Förvånansvärt goda omdömen här. Själv tycker jag det är alltför tramsigt alltihopa. En ton av satir och svart humor försöker få det här på rätt köl men det går inte. Jag får istället mest obehagliga rysningar av denna film, Betyg en stark 2;a, 2+
Ful_fisk
2021-11-27
Rolig och obehaglig film. Vilken ohelig allians av briljans! Har Reese Witherspoon någonsin spelat bättre? Tror inte det. Den här filmen fick mig att inse hur underanvänd hon är. Mörk och satirisk på många vis, men samtidigt blir det väldigt komiskt emellanåt, rent parodiskt t ex i scenen där affischerna rivs ner och filmen plötsligt stilmässigt förvandlas som en slags seriemördar-thriller! Väckte jävligt många tankar och känslor hos mig, framför allt tankar och känslor som jag aldrig riktigt haft innan, och den lockar redan till omitt. Sådant är verkligen pluspoäng. Vet inte om alla turer med Brodericks privatlivs-bestyr och en del andra sidospår tillförde så mycket, men det kanske de gjorde ändå? Mångbottnad och bitvis fullkomligt genial. Svår att placera också, men tveklöst en riktigt, riktigt bra film.
Trangor
2019-05-11
En förbisedd pärla. Levererar så mycket mer än man förväntar sig av en sån här film. Man bör dock vara medveten om att den är karaktärsdriven, så handlingen kan upplevas som tunn emellanåt ;)
Rai
2021-06-18
Hehe, en av mina favorit filmer...
myslas
2016-09-22
Bra film men det är inte direkt så att man redan här ser vilken mästerlig regissör Alexander Payne kommer att bli. Reese Witherspoon imponerar däremot storligen.
Dutch
2015-12-04
En bra och rätt underhållande highschool-rulle!
Hypostas
2015-06-16
Helt OK rulle, men jag fastnade inte riktigt för någon av karaktärerna och betyget landar precis mitt emellan en tvåa och en trea.
Krille80
2014-11-15
Ett riktigt litet guldkorn. Det här är inget mindre än en fantastiskt underhållande film med underbart skådespeleri speciellt från Reese och manus och regi. Alexander Payne är en intressant regissör. En skruvad liten film av väldigt hög kvalitet som man blir road av samtidigt som man får en god lektion i etik och moral.
AddeColciago
2014-02-10
Kul vinkel på high school-filmed. Lite som en kusin till Rushmore, fast roligare.
mammene
2013-07-09
Ganska länge irriterade jag mig på berättarrösten och det var också lätt att irritera sig på flera karaktärer. Men på något vis så var det en rätt ok rulle med humor och underhållningsvärde.
Visa äldre kommentarer »