Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Elegy


Kulturkritikern David Kepesh liv kastas över ända när hans vackra elev Consuela väcker en ström av nya känslor i honom.


Originaltitel Elegy
Regissör Isabel Coixet
Manus Nicholas Meyer
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Ben Kingsley, Penélope Cruz, Patricia Clarkson, Antonio Cupo, Deborah Harry, Dennis Hopper, Kris Pope, Peter Sarsgaard
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 839
Filmnummer 59378

Recensioner

Skapad 2019-11-18 av Andy_B
Jag såg spanskan Coixets \"The Secret Life of Words\" ganska nyligen och gillade den väldigt mycket. Hennes nya film är nästan lika bra. Den bygger på den amerikanska författaren Philip Roths ro...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av AddeColciago
David är välutbildad kulturkritiker och professor på väg mot slutet av sin karriär. Under en föreläsning fastnar han för eleven Consuela och inleder en charmoffensiv med lyckat resultat. Trots...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2020-08-13
Gubbsjuk smörja. Otroligt jävla trist. Huvudpersonen är totalt jävla ointressant som bäst, mest osympatisk och kass. Känslorna byggs inte upp för 5 öre, vad är det Cruz ser i honom????
StureStenhög
2018-04-24
Det känns som att det fanns förutsättnignar för en bra film här. En dekadent akademiker som huvudperson fångar mitt intresse och Ben Kingsley kunde inte vara mer perfekt för rollen, men tyvärr känns allt väldigt avslaget. Jag kan bara gissa att boken var bättre, för det här har känslan av att man överfört en boks handling rakt av till film och tappat bort essensen någonstans längs vägen. Man får aldrig riktigt lära känna karaktärerna, och det erbjuds inga djupare insikter i vad som driver dem. Det puttrar på och blir aldrig direkt dåligt, men det ger inte så mycket heller
AlbinWesley
2013-04-26
Det funkade inte för mig. Gubben är så jävla osympatisk, narrativet är spretigt, och det börjar bli tröttsamt att Cruz nakna överkropp ska synas i varje jävla film hon är med i. Även om filmen har många goda kvalitéer också, och bra scener, blev det mestadels en kamp mot klockan.
precineadd
2012-07-24
en intellektuell film på låg nivå
booby
2012-02-21
Lugnt och fint. Jag kände mig väldigt bekväm och kunde luta mig tillbaka. Bra gjort av Kingsley och den vackra Cruz
#54
2010-12-01
En trevlig filmupplevelse, men inte i närheten av så gripande som vissa av Coixets tidigare verk.
PeterTheW
2010-10-18
Gubbsjuk, men ändå så mycket mer...
bizon
2010-08-28
Tycker den var melankolisk och vacker, tycker deras relation var mer än bara "gubbe blir kär i elev", det fanns helt klart något mer där även om det fanns inslag av gubbsjuka. Dennis Hopper är bäst!
ellaine
2010-04-19
Äckliga gubbe!
myslampa
2010-04-05
bra film, välspelad men den får en trea för jag orkade inte se klart den.
Visa äldre kommentarer »