Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Elektra


Elektra tar vid där Daredevil slutade, och vi finner Elektra tillsynes död i händerna på Bullseye. Som många känner till från serietidningarna är Elektra en karaktär som ständigt balanserar på gränsen mellan det goda och det onda. Vi får här följa hur hon återhämtar sig från sina skador, tränas till yrkesmördare av en grupp ninjas och hur hon sedan skickas ut på ett uppdrag där hon tvingas ta ställning till hur hon vill använda sina kunskaper, för ont eller gott.


Originaltitel Elektra
Regissör Rob Bowman
Manus Raven Metzner, Zak Penn, Stu Zicherman
Genre Action, Kriminalare, Thriller, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Jennifer Garner, Kirsten Prout, Jason Isaacs, Goran Visnjic, Will Yun Lee, Terence Stamp, Natassia Malthe, Bob Sapp, Chris Ackerman, Colin Cunningham, Cary-Hiroyuki Tagawa
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3484
Filmnummer 25455

Recensioner

Skapad 2019-12-04 av Loomis
Vi var nog många som höjde något på ögonbrynen när det meddelades att floppen ”Daredevil” skulle få en spin-off. Varför skulle man göra en fortsättning på något som inte alls blev specie...   Läs mer »

Kommentarer


deswhip
2019-03-16
En av de bättre av Marvelfilmerna, som jag oftast bara tycker är "too much". Det är snyggt gjort, coolt, mytiskt och stämningsfullt.
Dutch
2017-08-18
Garner är heeeeeeeet
Natosh
2015-06-05
Störigt barn. Elektra har lånat Carolas vindmaskin.
Krille80
2014-11-02
Spinoff-film från misslyckade Daredevil. En löst sammansatt och föga originiell historia med mytologiska övertoner, räddad endast av skickligt bildberättande och det faktum att Garner är som klippt och skuren för denna roll.
LTT86
2014-01-01
Jag ska inte ljuga, filmen var väldig intressant i början, men efter 16 minuter så spårade filmen verkligen ut med säkert en av dom löjligaste sammanträffande, vändning, spelande och story som jag har sett. Jag titta hellre på Spawn än på det här igen. Varför försökte dom klämma in en story som man har hört sedan 50-talet för? Varför kunde det inte har varit det gamla vanliga superhjälte bekämpa ondska som dom flesta superhjältar filmer får?
xpor
2013-07-29
Utan att ha läst serietidningarna kändes det som att ett handfull sekvenser i filmen var direkta översättningar av serievärlden till videovärlden. Förmodligen gör sig skurkarna sig väldigt mycket bättre i serievärlden. En sak jag inte förstod var varför alla fienderna bokstavligen gick upp i rökmoln när de dog. Först trodde jag rökmolnen var syra-och-giftmoln, men sedan insåg jag att det är mer sannolikt att de vill undvika att filmens målgrupp utesluts från filmen på grund av att massakrerade lik resulterar i att en åldersgräns sätts på filmen -- Handlingen är väldigt rak och enkel. Karaktärerna är enkla actionfigurer utan något större djup. Filmen består i praktiken bara av en massa *ascool* ninja-fantasy-action. Många detaljer berättas inte i filmen, som förmodligen avslöjas i serierna: Vad var (exempelvis) grejen med pappan egentligen? Elektra heter väl Elektra av en anledning?
RichardEk
2013-07-21
Lyckas endast delvis med att föra över stämningen från den tecknade förlagan. Elektra är lite för prydlig som person, och handlingen får inte rulla ut i sin egen takt utan forceras fram. 'Daredevil' tjänade mycket på att komma ut i en förlängd version och det skulle nog 'Elektra' också göra. Kvar är en hyfsad actionrulle med mycket kampsport och österländsk filosofi i små portionsförpackningar. Jennifer Garner är hyfsat bra som Elektra, men betyget beror på sidogalleriet, med ett gäng färgstarka 'bad guys' (Typhoid, Stone, Tatoo) som ger hjältinnan en bra match.
Xenox
2012-08-02
Filmen började ganska spännande och lovande, men sen spårade den ut rejält.
Starkbröl
2012-06-02
Otroligt, otroligt dålig film med en skådespelerska som består av 75% läppar.
Catwalker
2011-12-26
nä, satte jag en etta på daredevil är väl inte denna mer värd.. alla superhjältefilmer matas ut på löpande band och gör dem lika unika som en gemen romcom..
Visa äldre kommentarer »