Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Elena


Elena och Vladimir är ett gift par som träffats på äldre dagar. De har olika bakgrunder och värderingar och lever gott nu eftersom Vladimir är en välbärgad man. Parets relation ställs snart på sin spets när Elenas son med familj får allt större ekonomiska problem och utgifter.


Originaltitel Elena
Alternativ titel Jelena
Regissör Andrej Zvjagintsev
Manus Oleg Negin, Andrej Zvjagintsev
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Nadezjda Markina, Andrej Smirnov, Jelena Ljadova, Aleksej Rozin, Evgenija Konusjkina, Igor Ogurtsov, Igor Jurtaev
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 362

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

origC-J
2016-03-20
Ännu bättre efter omtitt. Föredömligt långsamt tempo, fint spel, snyggt foto och som grädde på moset musik av Philip Glass. Stabil fyra.
Albion
2016-01-27
Ett långsamt drama med svårmodet som ständig följeslagare. Även om det finns vissa intressanta vinklingar så fängslas jag inte av detta. Gott om osympatiska karaktärer rakt igenom dessutom. Betyget blir en stark 2;a, dvs 2+
Roswall
2016-01-23
Mja, full av kvalité men inte tillräckligt förtätad.
mylar
2015-11-30
Tempot kan ses som långsamt men det är perfekt för att skildra den spänning som råder i relationerna. Det jag saknar är mer bakgrundsinformation om rollfigurerna för att få en förklaring till vissa av händelserna. Å andra sidan är det nu öppet för egen tolkning.
papabobadiof
2015-11-07
väldigt snyggt foto och jag gillar det lugna tempot - men filmen blir som ofullständig? Räcker dessvärre endast till en trea pga detta.
marxwickstrom
2015-05-23
Snyggt foto. Grymt spel. O jag älskar att arbetarklassen är vinnaren, dessutom att kvinnan är hjärnan bakom verket!
Galivan
2014-04-18
Lugnt tempo med bild och ljud i centrum. Inga onödiga klipp i foto/klippning . Lite stelt och uppstyltat dramatikmässigt och inte mycket agerande mellan karaktärer eftersom en stor del skildrar vardagliga situationer i realtidstempo. Handlingen är enkel och ger en ofullständig känsla efteråt, möjligen för att man inte hunnit bekantat sig med karaktärerna tillräckligt. Jag kan för övrigt ha svårt för när händelser sker för en symbolisk menings skull. Givande upplevelse även om det inte leder till något speciellt.
saggesaliv
2014-03-13
Zvjagintsev är en så djävulsk intressant regissör. Skulle nog våga säga att detta är hans bästa. Otroligt snygg, samtidigt som den utmanar tittaren till att skapa känslor för karaktärerna. Mycket bra och intressant film, håller den som en av 2011 bästa filmer.
mammene
2014-02-23
Jag tycker det började bra, långsam stämning, vardaglig stämning. Den karga miljön och karaktärerna, det borde blivit bra. Men det knöts aldrig ihop, det kändes snörpt.
KyLLo
2014-02-01
Snyggt filmad.