Elle
Anne är journalist på tidningen Elle som gör ett reportage om prostitution bland studenter. När hon konfronteras med de två unga kvinnorna Alicja och Charlotte ställs alla hennes fundamentala värderingar om familj, pengar och sex på prov.

Originaltitel | Elles |
Regissör | Malgorzata Szumowska |
Manus | Malgorzata Szumowska, Tine Byrckel |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Juliette Binoche, Anaïs Demoustier, Joanna Kulig, Louis-Do de Lencquesaing, Krystyna Janda, Ali Marhyar, François Civil, Pablo Beugnet, Andrzej Chyra, Valérie Dréville, Jean-Louis Coulloc'h, Arthur Moncla, Scali Delpeyrat, Laurence Ragon |
Ett intressant tema som mest mynnar ut i ett ingenting. Binoche är överjävlig och åtminstone en scen är riktigt stark Men helheten är mest ett "Jaha?". (6+/15)
Välspelat och intressant. Inte tillräckligt stark för att beröra riktigt mycket, men fortfarande tankeväckande.
Jag är lite osäker på vad denna film egentligen vill berätta, men jag gillar det inte. En rätt så grov film och även om man blir lite nyfiken på vart det hela ska ta vägen så är det ingen större filmupplevelse. Betyget blir en 2;a
Riktigt dalig film! jag skämms over att sett igenom hela. Fruktansvart langsam, langradig ingenting hander. Filmen star helt stilla. Huvudpersonens karaktar ar sa frusrerande irriterande och stressad att jag far ont i hjartat av att titta pa henne. Gillar inte hur dom formedlar detta budskap som forsfram tydligt i slutet.. Gor er sjalva en tjanst, se ej detta skrap!
Börjar lovande och första tredjedelen har utmärkt klippning, bra dialog och Juliette Binoche i storform. Därefter händer i princip ingenting och storyn stampar i samma spår med återupprepningar. Riktigt synd för detta kunde blivit något riktigt bra. Stark tvåa.
Mycket knull, lite manus. Misslyckas totalt att förmedla någon känsla trots uppenbara tafatta försök.
Även jag tyckte den kändes ganska realistisk. Tyckte sexscenerna var underbara
Nja, något saknades...
Den värsta jävla skit jag sett på mycket länge! Störande dåligt och oväntat pretentiös med många scener som kommer gå till pinsamhetshistorien (The Knife-scenen!). Sexscenerna var verkligen urusla och utfyllnaden emellan kändes väldigt intetsägande. Helt värdelös och en självklart etta.
Den här filmen gör att jag får ännu mer avsmak för mänskligheten än vad jag redan hade innan. Är det ett bra betyg? Förmodligen. Dessvärre tror jag att den speglar verkligen rätt bra.