3.7

Emma

Emma Woodhouse tror sig ha en förmåga att para ihop människor med varandra efter att ha förutspått att hennes guvernant skulle gifta sig. Hon beslutar sig för att finna en make åt sin väninna Harriet Smith. Men de män hon utser åt Harriet Smith verkar mest vara intresserade av Emma själv.

Originaltitel Emma
Regissör Jim O\'Hanlon
Manus Sandy Welch
Genre Drama, Komedi, Mini-serie, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Romola Garai, Jonny Lee Miller, Robert Bathurst, Louise Dylan, Rupert Evans, Michael Gambon, Tamsin Greig, Jodhi May, Poppy Miller, Laura Pyper, Blake Ritson, Christina Cole, Dan Fredenburgh, Veronica Roberts

2022-01-11
Bara ren dravel, som gör filmen sjuk tråkig...
Sawatdeedrama
2014-06-15
Bästa versionen av Emma någonsin, även en utav de bästa Jane Austen filmatiseringar som har gjorts! Ingen hade kunnat spela Emma bättre än Romola Garai, hon är som gjord för rollen. I övrigt var den fint gjord med underbar musik och härlig stämning. 5/5!
Bomkia
2014-01-19
Väl värd en titt, tyckte Romola funkade finfint i huvudrollen. 4-
Luene
2014-01-07
Romola Garai är som skräddarsydd för kostymdraman som denna! En av det bästa filmaterseringarna av Austen jag sett.
MaraJade
2013-05-03
240 underbara minuter. Jag önskar bara att att jag kunde finna likadana klänningar de har i miniserien. Blir en höjning av betyget!
V70
2012-08-02
Romola Garai höjer detta till något utöver det vanliga.
ASSFACE
2012-05-04
Snygg och bra filmatisering, sen blir jag löjligt förälskad i alla karaktärer (läs: Frank Churchill) MUMS!
Virrpanna
2011-11-13
Gud vad Emma är dryg! Längtar verkligen inte alls tills jag ska läsa boken. Men annars vart miniserien välgjord. BBC kan!
aud
2011-08-18
En av de bästa filmatiseringarna av Emma. De gjorde ett bra jobb med de löjligare karaktärerna, vilka oftast känns som karikatyrer men här var mer mänskliga. Trivsam miniserie, men Emma påminde väldigt mycket om Starbuck (BSG) vilket distraherade mig lite.
Terran
2011-08-10
Inte alls så bra, mysig och charmig som den borde varit. Kanske får se en annan filmatisering om något år eller så.