Emma
Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik - men rastlös - alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. Emma måste navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken…

Originaltitel | Emma. |
Regissör | Autumn de Wilde |
Manus | Eleanor Catton |
Genre | Drama, Komedi, Romantik |
Skådespelare | Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Miranda Hart, Josh O'Connor, Callum Turner, Rupert Graves, Gemma Whelan, Amber Anderson, Tanya Reynolds, Chloe Pirrie, Rose Shalloo |
Finns en del versioner av denna Jane Austen figur, kan ju fundera varför just Emma är så intressant att filma, vad vill den säga oss? Just denna version kändes lite annorlunda, berodde nog mycket på skådespelet som kändes elegant och samtidigt lite på gränsen till komik. Men man höll sig precis på gränsen. Måste säga att Mr. Knightley blir mer attraktiv för varje version, på det viset blir det mer romantiskt, gillade nog mer när man koncentrerade sig på hans karaktär.
Jag är inte i närheten av att ha tålamodet att uthärda denna film. Jobbig och ointressant ända in i ryggmärgen. Betyget blir en 2;a
Hade lite svårt att sympatisera med karaktären Emma, hon kändes bara högfärdig.
En trevlig överraskning måste jag säga. En underhållande version där ett flertal av skådespelarna ger utmärkta porträtt av dessa karaktärer.
Väldigt platt och de flesta av scenerna som bryter det väljer tyvärr att vara jobbiga. Inte min genre.
Bästa versionen enligt mig! Släng dig i väggen Gwyneth. Och Johnny Flynn är en perfekt Mr Knightly.
Ett lite snabbare, finurligare kostymdrama än vad man är van med, gillart! Skulle ha kunnat dras ännu mera åt det tokiga och överdrivna håller dock.
En ok filmatisering av Emma. Serien från 2009 är mycket bättre. Denna films styrkor är Johnny Flynn, kostymerna och det estetiska dvs den wes Andersonlika färgpaletten och de pedantiska detaljerna i scenografin.
Manus föll mig inte i smaken, men heter man Autumn de Wilde så ska man bannemig ägna sig åt kostymdrama. Grym garderob!