Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

En bro för mycket


En bro för mycket är en övertygande krigsfilm som på ett storslaget sätt och med en minutiös känsla för detaljer återskapar ett av de mest katastrofala slagen under andra världskriget. I filmen får vi se noggrant rekonstruerade strider på autentiska platser.


Originaltitel A Bridge Too Far
Regissör Richard Attenborough
Manus William Goldman
Genre Drama, Action, Krig, 70-tal
Skådespelare Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connery, Edward Fox, Elliott Gould, Gene Hackman, Anthony Hopkins, Hardy Krüger, Ryan O'Neal, Laurence Olivier, Robert Redford, Maximilian Schell, Liv Ullmann, Denholm Elliott, Peter Faber, Christopher Good
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1530
Filmnummer 3464

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RichardEk
2021-04-03
En av de mest stabila och minnesvärda klassiska krigsfilmerna som inte är uttalat fiktion (som 'Örnnästet' eller 'Kanonerna på Navarone') utan byggd på krigsjournalisten Cornelius Ryans bok. Med en makalös uppsättning skådespelare och befriad från överdriven patriotism (som 'Den längsta dagen') är den alltjämt sevärd. Elliot Goulds minspel är en extra krydda filmen igenom.
Zebulonm
2020-01-25
Bra men lite väl lång o det gör den seg ibland.
therion82
2019-01-19
Förvånandsvärt bra!
Astrojacob
2018-02-01
Mycket realistisk men aningen lång. Kul med många kända ansikten och Liv Ullman fick ju några scener med Olivier i alla fall. Knapp Fyra.
daniel77
2017-10-01
Intressant, men kanske inte så värst engagerande. Som nämnts av många: riktigt fina skådespelargubbs, men lite lite tid för någon av dem att briljera.
gjoob
2016-10-26
Historien är intressant men kanske gör den sig inte så väl i en tre timmar lång spelfilm. Eller så är det bara att Attenboroughs genomförande inte är tillräckligt bra för att ta mig med storm. Många sidohistorier. En helt fantastisk uppsättning skådespelare men man får inte se särskilt mycket av någon av dem. Intressant rakt igenom och välgjord men den blir aldrig fantastisk.
Golazo
2015-08-27
Gammal, dålig, överskattad film från 70-talet. - Se den inte.

2015-01-14
Meget sterk firer.

2013-05-16
Typisk klämdagsfilm, detta stora epos belönar tålamod med en emotionell pay-off och icke-triumferande slut som påminner oss alltför brutalt om de uppoffringar som gjorts under kriget.
Berniey
2013-02-26
Imponerande samling skådespelare de fått ihop i denna mycket långa krigsfilm men det hjälps inte för mestadels blir det bara tråkigt om än välgjort krigsdrama på ett tidstypiskt sätt men den har vissa förtjänster.
Visa äldre kommentarer »