3.4
3.4
En bro för mycket
En bro för mycket är en övertygande krigsfilm som på ett storslaget sätt och med en minutiös känsla för detaljer återskapar ett av de mest katastrofala slagen under andra världskriget. I filmen får vi se noggrant rekonstruerade strider på autentiska platser.

Originaltitel | A Bridge Too Far |
Regissör | Richard Attenborough |
Manus | William Goldman |
Genre | Drama, Action, Krig, 70-tal |
Skådespelare | Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connery, Edward Fox, Elliott Gould, Gene Hackman, Anthony Hopkins, Hardy Krüger, Ryan O'Neal, Laurence Olivier, Robert Redford, Maximilian Schell, Liv Ullmann, Denholm Elliott, Peter Faber, Christopher Good |
En av de mest stabila och minnesvärda klassiska krigsfilmerna som inte är uttalat fiktion (som 'Örnnästet' eller 'Kanonerna på Navarone') utan byggd på krigsjournalisten Cornelius Ryans bok. Med en makalös uppsättning skådespelare och befriad från överdriven patriotism (som 'Den längsta dagen') är den alltjämt sevärd. Elliot Goulds minspel är en extra krydda filmen igenom.
Bra men lite väl lång o det gör den seg ibland.
Förvånandsvärt bra!
Mycket realistisk men aningen lång. Kul med många kända ansikten och Liv Ullman fick ju några scener med Olivier i alla fall. Knapp Fyra.
Intressant, men kanske inte så värst engagerande. Som nämnts av många: riktigt fina skådespelargubbs, men lite lite tid för någon av dem att briljera.
Historien är intressant men kanske gör den sig inte så väl i en tre timmar lång spelfilm. Eller så är det bara att Attenboroughs genomförande inte är tillräckligt bra för att ta mig med storm. Många sidohistorier. En helt fantastisk uppsättning skådespelare men man får inte se särskilt mycket av någon av dem. Intressant rakt igenom och välgjord men den blir aldrig fantastisk.
Gammal, dålig, överskattad film från 70-talet.
- Se den inte.
Typisk klämdagsfilm, detta stora epos belönar tålamod med en emotionell pay-off och icke-triumferande slut som påminner oss alltför brutalt om de uppoffringar som gjorts under kriget.
Imponerande samling skådespelare de fått ihop i denna mycket långa krigsfilm men det hjälps inte för mestadels blir det bara tråkigt om än välgjort krigsdrama på ett tidstypiskt sätt men den har vissa förtjänster.