En djävulsk romans

Det är sommarlov och Kathryn har just blivit övergiven av sin kille. För att hämnas ber hon stadens bäste förförare, Sebastian, att förföra sin ex-killes nya tjej. Samtidigt slår de vad om något annat: Kan Sebastian förföra den pryda Annette, rektorns dotter, innan skolan börjar? Om inte, får Kathryn Sebastians bil. Om han lyckas, får Sebastian - Kathryn.

Originaltitel Cruel Intentions
Regissör Roger Kumble
Manus Roger Kumble
Genre Drama, Romantik, Thriller, 90-tal
Skådespelare Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon, Selma Blair, Louise Fletcher, Joshua Jackson, Eric Mabius, Sean Patrick Thomas, Swoosie Kurtz, Christine Baranski, Tara Reid, Alaina Reed-Hall, Deborah Offner, Hiep Thi Le, Charlie O'Connell

Skapad 2019-11-10 av cineasten89
En film som stämmer till stort del till tonåringarnas vardag, är en film som denna. En lika fördömande, förstörande och underhållande film får man leta efter. Det kunde ha varit en verklighe...   Läs mer »

Misslovemovie
2018-08-18
Såg den när den kom och såg om den för ett tag sedan, fungerar hyfsat bra fortfarande.
HerrNenne
2017-06-05
Väldigt osympatisk och för att vara snäll: varierande skådespelarinsatser/skrivna karaktärer.
päronanton
2017-05-06
En film som är bra tack vare huvudrollerna. Sarah Michelle Gellar är riktigt bra som Kathryn, men även Ryan Phillippe och Reese Witherspoon gör också fina roll prestationer!
myslas
2017-02-18
Inte lika bra som "Farligt begär" men en underhållande och mer lättsam filmatisering av samma förlaga. Visst är det något fånigt ibland men den står i alla fall ut lite från andra ungdomsfilmer. Sarah Michelle Gellar glänser i sin roll.
2016-10-30
Här har man lyckats göra en väldigt bra och spännande filmatisering av en outhärdligt seg och tråkig bok. Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig och musiken är riktigt bra.
hasslinger
2016-06-24
Hade jag vart 16 år 1999 så hade detta kanske vart den bästa filmen jag visste. Men nu, not so much.
F-M-J
2016-06-08
Underhållande i sin enkelhet, rätt bra musik och många kända ansikten. Som helhet är det kanske lite väl lättköpt. En svag trea.
Qhunden
2015-06-27
Haha waow. Förbluffande sunkig men så typiskt nittiotal att det nästan blir intressant enbart av den anledningen. En sån där film som låg på topplistan i videobutiken i flera månader. Ett riktigt saftigt drama för den lättköpte men gott om logiska luckor och torftigt komponerade scener med ojämnt skådespeleri. Hela filmen är dessutom dränkt i en ljudmatta av trötta poplåtar, undantaget är väl Colorblind och Praise You som nog var bland de första låtarna jag laddade ner med Napster. Bottenbetyget borde ju vara givet idag men på nåt jävla sätt var det ju sånt här som var sexigt på den tiden.
2014-11-09
En bra ungdomsfilm som nästan enbart baseras på sexuella förhållanden i alla tänkbara kombinationer. Uppskattade den mer för ett par år sedan, nu har den tveklöst tappat i kraft men så är jag ju inte "ungdom" längre.. Kräver man konstruktivt manus bör man se vidare efter bättre alternativ.
Taandborste
2014-06-24
De otroligt uppskruvade karaktärerna bidrar visserligen till underhållningsvärdet, men det blir svårt för mig att ta till mig de scenerna som faktiskt ska föreställa gripande och viktiga. Fast det hade säkert inte fungerat om filmen varit mer "down to earth" dock.