Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

En filmares vånda: Coppolas Apocalypse


Dokumentär som berättar hur Francis Ford Coppolas "Apocalypse Now" drabbades av väldiga problem med manus, kamera, budget och skådespelare, vilka nästan förstörde den välkände regissörens karriär.


Originaltitel Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse
Regissör Fax Bahr, George Hickenlooper, Eleanor Coppola
Manus Fax Bahr, George Hickenlooper
Genre Dokumentär, 90-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 813
Filmnummer 33169

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2017-08-29
Skiljer sig inte dramatiskt från vilken random making-of-dokumentär som helst, mer än i det faktum att den filminspelning de talar om var ovanligt strapatsrik. Men jag gillar making-of-dokumentärer, så jag gillade även den här
Jompalompier
2016-01-20
Väldigt intressant dokumentär och helt galet egentligen att filmen blev det mästerverk det är.
Noseman2005
2015-06-21
Ett essentiellt komplement till filmen. Och en makalös skildring av skapandeprocessen.
Krille80
2015-01-10
Helt klart en sevärd och fascinerande dokumentär. Gillade speciellt de samtal Coppolas fru spelade in med och honom utan hans vetskap. Där mer än någonsin får man verkligen insyn i de våndor och psykiska påfrestningar som fanns hos Francis Ford Coppola under filminspelningen av Apocalypse Now.
Benedictuz
2014-12-27
Bra dokumentär med intressanta intervjuer och ett något krystat porträtt av Coppolas excentriska filmskapande.
Ful_fisk
2014-11-28
Fantastisk dokumentär om inspelningen av en av världens bästa filmer, Apocalypse now. Otroligt snyggt hur dokumentären väver in storyn från filmen som spelas in och hur mycket den reflekterar regissören Coppolas egna inre resa under den långa, plågsamma och krävande inspelningen. Det är en enastående syn och man har svårt att greppa hur fantastiskt Coppola lyckades sätta ihop filmen till det mästerverk det är, med tanke på de oerhört problematiska förutsättningarna. Lysande!
hestret
2014-08-23
Lugnt och stilla med bra tempo får vi här en ganska intressant historia och historian. Är nog mindre fan av AN än de flesta, men tyckte ändå att den här dokumentären hade något att bidra med. Lite för mycket plågad konstnär-klyscha kanske. Hade nog föredragit att få mer av det rent logistiska, men ändå en bra för att vara en bakom scenerna-dokumentär, som ju av naturen är rätt begränsad i sitt format. Hade också varit kul att se Kietel i en scen. Hade nog kunnat vara mer. Stark medeltrea. 59/100
lavemagnus
2014-05-04
Fruktansvärt intressant bakom kulisserna-film om en av världens bästa filmer genom tiderna.
#54
2014-02-09
Höggradigt intressant. Det stör mig dock hur Eleanor Coppola filmar djurens dödsryckningar under rituell slakt och beskriver det som något vackert.
DrJW
2014-01-18
Naturligtvis så borde de finnas en dokumentär om myten kring Apocalypse Now, en av de bästa filmer som har gjorts! Den här och Poultry in Motion(som är en dokumentär om att göra Troma-filmen Poultrygeist: Night of the chicken dead) är de dokumentärer man bör visa för filmstudenter, för att visa att de inte alltid blir som man tänkt sig och man får förvänta sig motgångar om man vill göra en film som man själv vill göra, sin vision.
Visa äldre kommentarer »