Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.4
av 5

En förlorad värld


Två unga män träffas i Oxford. Charles har varken pengar eller familj och blir nära vän med Sebastian. Han blir alltmer involverad i Sebastians familj som är katoliker i det protestantiska England. Vi får följa de båda unga männen genom Charles tillbakablickar, som nu är officer i den brittiska armén och som flyttar med sitt kompani till ett engelskt hus på landet. Huset visar sig vara Brideshead, Sebastians föräldrahem från vilket Charles har en hel rad ljuva och djupa minnen från sina ungdomsår.


Originaltitel Brideshead Revisited
Regissör Charles Sturridge, Michael Lindsay-Hogg
Manus John Mortimer
Genre Drama, Mini-serie, 80-tal
Skådespelare Jeremy Irons, Anthony Andrews, Laurence Olivier, Claire Bloom, John Gielgud, Stéphane Audran, John Le Mesurier, Mona Washbourne, Nickolas Grace, Diana Quick
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1099
Filmnummer 23132

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-12-13
Bra i engelsk anda...
martineden
2017-03-12
[rek. 5] Verkligen fantastisk på alla vis! Fina skådespelare och härliga miljöer. Helt klart ett mästerverk!!! 5.
Lillaprinsen
2015-08-18
En serie att minnas med samma sentimentalitet som Charles minns första sommaren med Sebastian... I avsnittet "Julia" uppfinns det nya tempusformer för berättande.
Kalkonhönan
2014-10-22
Visste inte att den var inlagd här, men självklart blir det en femma till en av de tre bästa tv-serierna i världshistorien.
stri70
2014-07-15
Omöjligt att slita sig ifrån, man vill bara se hur den fortsätter...
Hypostas
2013-05-16
Nu när serien har fått smälta in ett par veckor i mitt minne så måste jag höja betyget från 7/10 till 8/10. Det är ingen tvekan om att detta är en av de bästa miniserier som gjorts.
Hypostas
2013-05-03
Förbannade katoliker. Vilken parad av osympatiska människor. Men serien är helt klart sevärd, även om den är överskattad här på FT. Jag har lite svårt att förstå varför folk är så fascinerade av den brittiska aristokratin. Vänskapen/kärleken mellan Charles och Sebastian är fascinerande och jag gillade framförallt diskussionerna med Cara i Venedig. Men jag tål verkligen inte Sebastians syskon och mamma. Svag fyra.

2012-07-27
Väldigt nära en femma, men serien förlorar i struktur de sista avsnitten och blir lite sladdrig i konturerna. Irons och Andrews är makalösa, och alltsammans känns ovanligt påkostat, med en atmosfär man bara försvinner in i. Högsta brittiska kvalitet, med birollsinnehavare plockade ur den absoluta eliten, med John Gielgud som särskilt underhållande excentriker. Boken är fantastisk, och denna serie närapå lika bra.
kakbakarn
2011-09-22
Ett sånt förföriskt vackert vemod...
emmabo
2011-09-09
Det var ett misstag att se denna precis efter att ha läst boken. Jag vet många som kommer säga emot mig, men Jeremy Irons är helt enkelt inte Charles Ryder. Mitt största problem är att den är så oerhört trogen boken, vilket gör det svårt att se serien för vad den är, utan att jämföra de båda. För jag älskar verkligen boken.
Visa äldre kommentarer »