En förtrollad april

20-talets London. Lotty Wilkens, en uttråkad och kuvad hemmafru, får en dag syn på en annons om ett ledigt slott i Italien som uthyres under april. Hon börjar i smyg söka resesällskap.

Originaltitel Enchanted April
Regissör Mike Newell
Manus Elizabeth von Arnim, Peter Barnes
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Miranda Richardson, Joan Plowright, Michael Kitchen, Alfred Molina, Jim Broadbent, Polly Walker, Josie Lawrence, Neville Phillips

Merwinna
2016-03-14
Jag har läst boken, och tycker att filmen fångar stämningen och geisten bra. Problemet är, att boken är så mycket rikare. För att få med åtminstone det viktigaste i boken, hade det krävts en TV-serie. Det gör, att denna film känns mer som filmatiserade nedhugg i boken. Men det är ändå väldigt fint, precis som det är!

2014-12-31
Mysig film att njuta av. Inget jobbigt, bara fint och vackert. Ibland kan det vara bra faktiskt... :-)
horvendile
2014-08-11
Feelgood-film som... som är lite feelgood men bortom det inte engagerar nämnvärt. Vill jag se något från den epoken - och det vill jag ju - föredrar jag även fortsättningsvis uttalat trams som Jeeves & Wooster.
2011-09-27
En ganska trist och meningslös film. Ett gäng platta karaktärer åker till ett hus i Italien och mest bara är där. I princip har jag dock egentligen inget emot mest-bara-är-där-delen, men den förutsätter ju att karaktärerna är underhållande och/eller intressanta, och så är inte fallet här. Antagligen tillhörde jag inte riktigt målgruppen för det här heller, för den här gången säger t.o.m. anglofilen inom mig bestämt nej. Svag tvåa

2011-09-19
Nej fy bubblan vilket förfärligt dravel.
mammene
2011-09-18
Lite av en naivt trevlig bagatell och inget som sätter några spår. Undantaget var att få se M Kitchen, det är angenämt.
Caltha
2011-06-11
En riktig feelgoodfilm för tanter sponsrad av italienska turistrådet. Sensmoral: dåliga äkta män bättrar sig spontant av lite sol och värme och kärlek. Seg och full av övertydliga voiceovers (typisk filmatiserad roman) men karaktärerna har ändå en viss charm och den nästan romantiska vänskapen mellan kvinnorna är fin. Början av filmen gillade jag men sen går det bara långsammare ju mer idylliskt allting blir.
Galatea
2010-04-11
Fin men absolut inte den 4 som föreslogs här, ingen film jag vill se igen och en film jag känner att det inte gjort något om jag missat. Hade det varit nutid hade det varit helt annorlunda iaf och det är väl det jag tänkte mest på när jag såg denna.
hsimpson
2009-07-02
En fruktansvärt tråkig och taffligt regisserad historia. Det roliga med filmen var att se Kitchen från Foyle's War och att Alfred Molina såg ut som brandmannen Kajans dubbelgångare...
cassiopeia
2008-09-28
Tveksam trea. Inte alls så bra som jag föreställt mig. Jag tyckte inte att den var vodare välspelad, och dessutom kändes storyn ganska tunn och ointressant.