Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

En kammarjungfrus memoarer


Kammarjungfrun Celestine börjar ett nytt arbete hos familjen Lanlaire. Hon har bestämt sig för att använda sin skönhet för att förföra herr Lanlaire. Frun i huset har dock ett stort kontrollbehov och lyckas alltid komma i Celestines väg. Celestine koncentrerar sig istället på grannen, kapten Mauger, och försöker fånga dennes uppmärksamhet, vilket hon lyckas med. Strax efter detta anländer familjen Lanlaires son Georges. Georges, grannen Mauger och betjänten Joseph är alla förtjusta i Celestine. Vem av de tre skall hon välja?


Originaltitel The Diary of a Chambermaid
Regissör Jean Renoir
Manus Burgess Meredith
Genre Komedi, Drama, 40-tal
Skådespelare Paulette Goddard, Burgess Meredith, Hurd Hatfield, Francis Lederer, Judith Anderson, Florence Bates, Irene Ryan, Reginald Owen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29
Filmnummer 42485

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Lillaprinsen
2015-02-14
Valet av miljö, manus, skådespelare... Här är en regissör tillbaka i sin comfort zone! Det är faktiskt en fransk film, bara att alla nästan alla inblandade råkar var amerikaner. Visst är det en lite tramsigare grej, liksom Utflykt på landet lite av ett eldprov för om man verkligen är "renoirian", men annars är det en riktigt snygg ihopsättning av Spelets regler och Natthärberget.
TobiasRydén
2014-01-29
Tyvärr helt oengagerade. Några coola bilder (vad fan, det är ju Renoir ändå!) men på det hela taget ingen minnesvärd film.
goeran
2013-10-31
Jean Renoirs film The Diary of a Chambermaid från 1946, som han gjorde under sin tid i USA, är en rätt roande svart satir som bygger på Octave Mirbeaus berömda roman. De flesta skådespelarna är relativt mediokra men Paulette Godard fungerar bra i huvudrollen som Celestine; extra plus också för Judith Anderson som madame Lanlaire.
precineadd
2013-03-13
skum
accatone
2007-10-30
Hollywood och Renoir, är inte den bästa kombinationen. Skulle rekommendera Buñuels version istället