Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

En kille och en tjej


Hypokondriske Lasse har gått ut journalisthögskolan men har svårt att få jobb. I stället går han på krogen och raggar tjejer. En morgon möter han Lena i hennes trappuppgång.


Originaltitel En kille och en tjej
Alternativ titel A Guy and a Gal
Regissör Lasse Hallström
Manus Brasse Brännström, Lasse Hallström
Genre Komedi, Romantik, 70-tal
Skådespelare Brasse Brännström, Mariann Rudberg, Christer Jonsson, Börje Ahlstedt, Roland Hedlund, Chatarina Larsson, Anna Godenius, Gun Jönsson, Claire Wikholm, Janne Forsell, Magnus Härenstam, Else-Marie Brandt, Lena T Hansson, Eddie Axberg, Tomas Bolme
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 842
Filmnummer 6804

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dream
2023-08-11
Brasse var väl egentlingen inte så där jätte känd för sina lång filmer utan mer för familj serier / barn tv, men han gör ju detta annars helt okej - när det bara handlar om "En kille & en tjej". Passande slut rim.
Ful_fisk
2021-05-28
Charm och tidsanda gör det mesta här. Ingen jättespännande story, och Lasse Hallströms regi är förvånansvärt slarvig och hafsig. En svag trea får det räcka till.
Albion
2020-01-02
Småkul, men som kanske mest får uppskattas som ett tidsdokument från en tid då jag var sex år. Jag har dessutom också varit tidningsbud i mina ungdomsdagar, hehe. Betyget blir en 3;a
Rai
2018-02-27
Fattar mig inte på den här filmen!
Salvation_Mind
2015-02-24
Intressant som ett tidsdokument, men annars små fånig & halv störiga karaktärer men vägs upp lite på att den försöker vara charmig.
marxwickstrom
2014-09-30
Mysig humba bumba 70-tals rulle. Hade tjänat på att dra upp intensiteten en aning. Men Brasse är fan ta mig en av de varmaste skådespelare vi haft i Sverige!
Gigi1943
2014-09-24
Jag har alltid älskar Brasse (och det är enda gången under min livstid som jag blev tårögd när jag hörde att han avlidit), MEN här tycker jag att han spelar över, låt så vara att rollen kräver det, men ändå... Troligen tycker jag i allmänhet genuint illa om 70-talet! Kläderna och frisyrerna får min nästan att må illa, jag var ju med och såg likadan ut och även min då 10årige son var klädd på detta vis (och hade en sådan frisyr ...). Allting var inte bättre förr. Kände ingen samhörighet med figurerna i filmen, fast jag borde ha gjort det. Tycker faktiskt att "uppföljaren" är mycket bättre. Sorry.
okidoki
2014-09-11
Så ointressant handling.
daniel77
2014-07-26
En film verkligen rotad i sin tid. Roligt med miljöerna och andan. Storyn är kanske något banal, men karaktärerna gör verkligen filmen. Kul också med så många kända, då unga, ansikten.
rnkrft
2014-04-06
som en riktigt dålig cassavetes.
Visa äldre kommentarer »