Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

En komikers uppväxt


Miniserie baserad på Jonas Gardells roman med samma titel. Hur jävligt kan det vara att gå i sjätte klass? Hur mycket är man villig att betala för att bli accepterad? Hur kan man, som vuxen, leva med sitt beteende som tolvåring? Hur djupt sitter spåren?


Originaltitel En komikers uppväxt
Regissör Jonas Cornell
Manus Jonas Gardell
Genre Drama, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Björn Kjellman, Jakob Eklund, Gunilla Röör, Pia Johansson, Johan Rabaeus, David Boati, Görel Crona, Janina Berman, Johanna Mork, David Fornander, Helena Kallenbäck, Karin Hagås, Victor Lindfors, Ola Hedén, Erik Bjersjö, Albin Flinkas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1569
Filmnummer 10260

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2020-09-02
Väldigt ojämnt, och tyvärr övervägande dåligt. Första delen är riktigt tafflig, och även om den taffligheten aldrig försvinner, så är de andra två delarna åtminstone lite bättre. Det finns dock en del intressant både i handlingen och karaktärerna, och den sociala hierarkin är stundtals träffsäker fångad, så det är mycket möjligt att boken faktiskt är bra. Främst dras det ner av att David Boati är rejält usel i den unga huvudrollen, och skådespeleriet är skakigt över hela banan. Karaktärerna blir också gärna för överdrivna och grovhuggna, och det slängs in för mycket dålig humor som underminerar allvaret i historien. Men det är kul att se tidsskildringen, och även om det är par årtionden för tidigt för mig egentligen, så känner jag igen mig en del
Rai
2017-10-01
Tyvärr har jag alltid haft svårt för Jonas Gardell och hans böcker och filmer. Till och börja med "snackar" han alldeles för mycket i sina böcker. Han snackar sönder känslor och uppfattningar så att det blir som en dålig filosofibok. Dels skriver han väldigt mörk. Inte mindes jag att barndomen var så mörk och hemsk, och ändå var det inget speciellt med mig. Jag tillhörde väl medelmåttan eller nått. Det klart att det här är en bild som många som blir mobbade har, men nej den här filmen är inte bra!
Stygga-Vargen
2017-08-14
En skitbok av en skitförfattare har resulterat i en skitfilm. Det enda som är bra med den här filmen är skådespelarnas insatser men det är också allt. Se nåt annat istället.
AlbinWesley
2015-08-17
Detta hade ju kunnat vara jävligt bra alltså, det finns mycket som är fint. Drabbande, bitvis rolig, välberättat. Men en del karaktärer blir lite för schablonartade, för att inte säga överdrivna. Det förtar mycket av känslan och stämningen. Vidare hade den väl behövt vara en smula mer fokuserad för att nå sin fulla potential.
Ihsahn
2013-08-10
Ojoj, väldigt ojämt är väl den korta sammanfattningen. Första delen var bra, andra var otroligt tråkig, medan det ryckte upp sig lite i del tre. Filmen saknar dock någon som man kan bry sig om, men eftersom Juha är så makalöst feg kvarstår Jenny och Thomas, som båda är för endimensionella för att framkalla någon större sympati. Såg tv-serieversionen.
Cineasten
2012-07-17
Tv-serieversionen är klart att föredra framför filmen men både filmen och tv-serien är riktigt bra, liksom den skrivna förlagan.
Xenox
2012-07-13
Sevärd film. Jag har inte läst boken, men jag antar att den är ännu bättre.
bonifacio
2011-10-17
Eftersom boken suger hästballe så är det bättre att se filmen om man måste bry sig, Går snabbare. Men det bästa kanske är att skippa båda.

2010-09-12
Nej! Läs boken istället!
nittonhundra87
2010-08-23
väldigt bra film, tyvär har inte jag läst boken, vilket jag antar att jag måste! Väldigt sorglig film den berörde mig iaf!
Visa äldre kommentarer »