Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

En kvinna i Berlin


Våren 1945. Andra världskriget närmar sig slutet då den röda armén marscherar in i Berlin. En kvinnlig journalist och fotograf som går under namnet Anonyma har tillbringat krigets sista månader i en källare tillsammans med andra kvinnor som gömmer sig i den sönderbombade staden. Efter att ha klarat sig undan krigets härjningar står de ångestfyllda kvinnor framför ryska soldater som betraktar dem som krigsbyten. Desperat efter att finna någon som kan beskydda henne mot befrielsestyrkans systematiska misshandel och våldtäkter närmar sig Anonyma en rysk officer och inleder ett förbjudet förhållande....


Originaltitel Anonyma - Eine Frau in Berlin
Alternativ titel A Woman in Berlin
Regissör Max Färberböck
Manus Max Färberböck, Catharina Schuchmann
Genre Drama, Krig, 2000-tal
Skådespelare Erni Mangold, Irm Hermann, Rüdiger Vogler, August Diehl, Nina Hoss, Ulrike Krumbiegel, Jevgenij Sidikhin, Juliane Köhler
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 94
Filmnummer 76780

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Nena2000
2015-07-08
Stark film som skildrar hur livet var i slutskedet av kriget. Dock lite för lång precis som alla filmer nuförtiden
JimCarrey
2013-02-17
Riktigt smarrig film
Netza
2011-08-07
Ångest rakt igenom. Härligt!

2010-12-04
Väldigt stark film, speciell om man är kvinna då det finns en hel del våldtäktsscener denna film. Men framför allt så är detta en film om att överleva.
KillerPutte
2010-09-17
(rek.4) Mycket berörande film som väcker många tankar om krigets fasor och framför allt situationen för de civila och hur man går vidare. En del mycket starka scener som verkligen berör. Känns viktigt att se en sådan här skildring i kontrast mot alla dessa krigsfilmer man ser som endast lägger fokus på själva utförandet av kriget ur soldaternas synvinkel. Stark fyra.
tiniz
2010-06-15
Boken är 1000 gånger bättre, men det är en helt ok film även om den i jämförelse blir lite fånig ibland.
WinDrop
2010-03-09
Även fast detta skall vara en dagboksskildring över de sista dagarna i Berlin för en kvinna, så känns denna lite tunn i den bestialiska grymhet som de tyska kvinnorna blev utsatta för.