Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

En man för alla tider


Filmatisering av Robert Bolts pjäs om filosofen och politikern Sir Thomas More och hans konflikt med Henrik VIII. More var Henriks närmaste medarbetare men vägrade stödja honom när han ville bryta med påven och reformera kyrkan p.g.a. att påven vägrade låta honom skilja sig.


Originaltitel A Man for All Seasons
Regissör Fred Zinnemann
Manus Robert Bolt
Genre Drama, 60-tal, Biografi
Skådespelare Robert Shaw, Orson Welles, Paul Scofield, Leo McKern, Wendy Hiller, Susannah York, Nigel Davenport, John Hurt, Vanessa Redgrave, Corin Redgrave, Colin Blakely, Cyril Luckham
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 321
Filmnummer 8176

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2022-02-03
Underbar! Välspelad, snygg (både foto och kostymer) och en riktigt stark och tänkvärd story. Synd att sådant här inte görs längre.
Ful_fisk
2021-12-04
Snygg, bra skådisar och en elegant framförd historia om integritet och att stå upp för vad man tror på. Bra brittisk kostymfilm! Synd bara att Robert Shaw inte hade fler scener, han var briljant som Henrik VIII.
KyLLo
2018-10-27
Bra kostym och skådespel.
92axha10
2017-03-14
Bra skådespel och i övrigt välgjord film. Har sett den här berättelsen förut och är inte jätteintresserad.
Merwinna
2016-01-05
Det här var en besvikelse, för jag älskar historiska kostymfilmer. Kostymerna, musiken och allt det yttre hade de fått rätt för tiden, och det var påkostat. Vackra bilder här och där. MEN filmen är helt enkelt varken spännande eller intressant - det finns flera filmer om denna historiska händelse som är mycket bättre. Det här var mest tråkigt, och ibland var det rentav konstigt - som att de la repliker och handlingar på de historiska personerna som dessa förmodligen inte skulle ha sagt/gjort i verkligheten. 1960-talet då filmen gjordes lyste igenom.
Dele
2015-10-18
Välspelad och stundtals laddad historisk skildring med ett väl teatralt anslag.
Krille80
2015-01-04
Det är inte manuset som helhet som är fantastiskt men i manuset hittar man dialog, tal och beskrivningar som är helt utmärkt välskrivna. Karaktären Thomas More är också en inspiration även om jag är ytterst tveksam att han i verkligheten var en sådan god man. Skådespelaren Paul Scofield gör en fantastisk prestation. Det som jag har lite svårt med filmen och som hindrar den från ett ännu finare betyg är att jag inte fullständigt hänger med historien och att det blir lite torrt ibland. 4-
precineadd
2013-02-12
En riktigt bra film, vars lite föråldrade visuella grammatik kan ha svårt att hitta en publik idag, trist nog. Svårt att klaga på en film där allt är nästan perfekt utfört.
StureStenhög
2011-09-19
Befriande med en historisk film som faktiskt vänder sig till historiskt intresserade, vilket betyder att man slipper fåniga överdramatiseringar, och filmen verkar i det stora hela vara historiskt korrekt. Det är också alltid intressant att få följa karaktärer som står upp för det de tror på och den utsökta dialogen förgyller filmupplevelsen ytterligare. Produktionen är dock lite för stel och teatralisk för att man riktigt ska få känslan av att befinna sig i den tid och på den plats som filmen utspelar sig, men trean är ändå någorlunda stark
mammene
2011-09-18
Alltid intressant med historiska skildringar och allrahellst när man får se det från olika synvinklar, och här var det från Mores håll. Själva utförandet var teatraliskt, vilket inte är en nackdel för min del. Vad jag förstår så har man i det stora hela följt historien och det är inte fel att få lite historieundervisning samtidigt som man roas.
Visa äldre kommentarer »