Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

En man som heter Ove


59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt, att man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.


Originaltitel En man som heter Ove
Alternativ titel A Man Called Ove
Regissör Hannes Holm
Manus Hannes Holm
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll, Tobias Almborg, Klas Wiljergård, Chatarina Larsson, Börje Lundberg, Stefan Gödicke, Johan Widerberg, Anna-Lena Bergelin, Nelly Jamarani, Zozan Akgün, Viktor Baagøe, Simon Edenroth, Poyan Karimi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3304
Filmnummer 116803

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


TimBuckley
2023-01-07
Fin film. Svensk film är även någon form av genre i sig, för stämningen är igenkännbar oavsett om det råkar vara Änglagård eller En man som heter Ove. För att göra ett eget Ove-uttalande så kanske den här filmen kan lära snowflake-generationen att odla lite ryggrad. Allt sådant behövs.
Dream
2023-01-02
"Ska en idiot som Hannes Holm kunna regissera min film?" Är ju en bra kommentar Om man ska ge Oves synpunkt på det hela. :) Och den synpunkten hade nog flera innan man såg filmen även jag själv, men det är faktiskt ganska roligt. Ända problemet är att det känns lite krystad då Rolf Lassgård inte är en arg person på riktigt och då känns det här lite på tvingat och blir lite träigt ibland, men i det stora hela är det ändå ganska kul. Ska bli Kul att se remaken med Tom Hanks, tror den kommer bli en hit, kan inte vara svårt att göra den här ännu bättre,
Stan
2022-10-23
Något märklig film som känns krystad. Rolf är fullständigt lysande men finns mer att önska av övriga skådespelare. Ett sånt arsle till gubbe ändå verkar folk dras till honom, mycket märkligt och sentimentala tillbakablickar. Den förutsägbara tvisten, att surgubben mjuknar och hittar harmoni med sina grannar känns plötsligt och sent.
BarryHero
2022-08-30
Sympatiserar inte riktigt med alla lovord, och är lite förvånad över att den gjorde sån succé när den kom. Ove är alltså 59 år gammal, men beter sig, ser ut, och rör sig snarare som om han vore närmare 80. Lassgård är visserligen rätt bra, men ofta beter sig Ove som en stereotyp och det är samtidigt lite svårt att förstå hur han utvecklades till den personlighet han blev när hans unga jag var rätt sympatiskt. Konflikten angående Volvo/Saab och Oves muttrande om "idioter" känns inte så trovärdigt och därmed inte heller så roligt.
Zingostar
2021-12-12
Utan tvekan en av svensk films bästa filmer någonsin. Totalt underbar rakt igenom, sorglig, rolig, historiskt! Lassgård äger varje scen!
Starkbröl
2021-04-27
Idiotisk och förutsägbar propaganda- och uppfostringsfilm, några få roliga scener. Man anar dock att boken har kvaliteter som inte kommer fram här. Filmen är som trovärdigast i den nattsvarta sorgen efter frun och i delar av tillbakablickarna men det har inte kunnat översättas från bok till duk. Några riktigt rejält otrovärdiga scener stjälper också lasset.
AdamB-film
2020-11-07
Den är tillrättalagd och lite krystad, men har också en hel del roliga scener som förgyller. Som film är det helt ok, men värdet i filmen tycker jag är hur den lyckas väcka både frågor, förundran och längtan kring sorg och att förlora den man har nära, och hur varje människa har sin historia.
AdamB-film
2020-11-07
Den är tillrättalagd och lite krystad, men har också en hel del roliga scener som förgyller. Som film är det helt ok, men värdet i filmen tycker jag är hur den lyckas väcka både frågor, förundran och längtan kring sorg och att förlora den man har nära, och hur varje människa har sin historia.
Ghostface
2020-08-06
Mellanmjölk som svenska dramakomedier dessvärre oftast är.
yrkeschaufföre
2020-06-25
jaha, jag hade visst sett hela innan, det här är verkligen Rolfs film även om de flesta är bra i sina roller. Svag fyra.
Visa äldre kommentarer »