En natt i hamn
Bill Roberts är en råbarkad sjöman i sina bästa år. Kvällen innan hans fartyg skall gå till havs, tar han tillfället i akt att roa sig i hamnkvarteren. På vägen dit räddar han en ung vacker kvinna från att begå självmord. Bill fattar tycke för kvinnan, men är han redo att stadga sig?

Originaltitel | The Docks of New York |
Regissör | Josef von Sternberg |
Manus | Jules Furthman |
Genre | Stumfilm, Drama, 20-tal |
Skådespelare | George Bancroft, Betty Compson, Olga Baclanova, Clyde Cook, Mitchell Lewis, Gustav von Seyffertitz, Guy Oliver, May Foster, Lillian Worth |
Hade andra dagen varit lika välgjord som första så hade den här haft potential att nå de riktigt höga betygen. Fotot är i vilket fall som helst skitsnyggt.
Detta är banne mig på snudd till ett mästerverk, stark fyra.
Makalöst vacker och med en rå, autentisk känsla och atmosfär. Bra skådisar och kändes lite som en Lillian Gish-film. Stark Fyra
Historien är lite banal, men miljöerna är väldigt snygga och skådespeleriet helt OK än idag! Stumfilmen hade utvecklats ganska långt 1928, nästan synd att talfilmen slog igenom så snabbt.
Oväntat välspelat och välregisserat. Tycker att Sternberg lyckas betydligt bättre här med en rå och rak berättelse än mycket han gjorde sedan. Bildmässigt är detta toppklass. De stereotypa människokaraktärerna drar dock ner filmen till en fyra.
Det här är en välgjord film som är riktigt snyggt filmad. Betty Compson och George Bancoft märker båda två ut sig i huvudrollerna.
En vacker och njutbar film med en rak och bra story. Josef von Sternbergs bildspråk är extraordinärt; vilka bildkompositioner!
Kanske inte en helt modern historia.
Orgelmusiken blir lite enformig men fotot och skådespeleriet förhöjer upplevelsen.
ÅHH MÅSTE JU SE.