Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

En obekväm sanning


En dokumentär om Al Gores kampanj att försöka få världen att erkänna att global uppvärmning är ett stort problem.


Originaltitel An Inconvenient Truth
Regissör Davis Guggenheim
Genre Dokumentär, 2000-tal
Skådespelare Billy West (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4892
Filmnummer 42603

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Anonym
En obekväm sanning är en vetenskaplig dokumentär där forne amerikanska vicepresidenten och presidentkandidaten Al Gore lägger fram fakta om växthuseffekten och människans påverkan på jorden o...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2021-10-02
Rappakalja av rang! Dessutom en av de tråkigaste filmerna som någonsin gjorts, alla kategorier.
Rai
2020-12-11
Det är en viktig film, som blir mer och mer aktuell för var år som går...
quelnightmare
2022-02-14
Den här livsviktiga ekodokumentären från Al Gore innehåller en häftig väckarklocka som alla behöver lyssna på. Försök överse att det är en film från Al Gore, den tråkiga snubben som lät cowboyen George och hans intriger och skjutglada nykonservativa ta över Vita huset? Inget skämt.
Sunken25
2016-01-05
Fick upp ögonen för miljön efter denna film och fick iallafall mig att börja tänka lite mer miljövänligt. Det är väll ett betyg så gott som något. 7.2/10
Krille80
2014-12-30
Jag tar in faktadel för faktadel och börjar fundera på min egen roll i allt detta. Det som gör att jag har lätt att göra detta är för att redan innan jag såg dokumentären så delade jag Al Gore åsikter. minuset med denna dokumentären är de korta delar som tar oss bort från Al Gores föreläsning till de porträtt och informationssnuttar om mannen, Al Gore, själv. Det blir lite mycket reklam för Gore själv. En obekväm sanning är dock en riktigt bra och intressant dokumentär som skrämmer lite grann.
Rehn108
2013-11-20
Gore är skicklig och nyttjar sin position till ett gott syfte. Jag tänker inte ge mig in på huruvida en och annan detalj bara är nästan sann, det är bara löjligt när folk okritiskt förnekar den stora bilden och försvarar det med enskilda detaljer som inte riktigt stämmer. Jag blev dock lite besviken på filmen då den, fullproppad på information, missar att underhålla. Det är en deppig stämning och den jobbar med att locka fram känslorna hos den som tittar, men jag tror att målgruppen, de som mest behöver se dokumentären, tröttnar.
Dutch
2013-09-17
PowerPoint-porr mm
FamousAnton
2012-12-08
kapitalisternas fel att det ser ut som det gör.
DrJW
2012-09-06
BORING! Minns då man såg den här på Folkans teater med klassen i gymnasiet. Den tecknande scenen från Futurama som visades i den här var den enda underhållande delen, resten var att Al Gore pratar non stop. De var så jävla tråkigt att jag somnade, som tur var så var de mörkt och ingen märkte nånting alls. När jag vaknade så var den snart slut och ingenting verkar ha varit nån skillnad alls och Gore höll på fortfarande att babbla på samma jävla ställe som innan! Hade han hållt på med de över en-två timmar!? För i så fall lär man nog knappast ha missat nåt! Sammanfattning av vad han försöker säga: We have to do something and think of the global warming and the manbearpig! I´m cereal!
Jonathan89
2012-07-06
Mycket intressant dokumentär!
Visa äldre kommentarer »