Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

En öm kyss


Casim jobbar som DJ i Glasgow och drömmer om att köpa en egen klubb. Hans föräldrar är hängivna muslimer och planerar att han ska gifta sig med sin kusin som är på väg från Pakistan till England. Men Casim träffar Roisin och de blir djupt förälskade. Roisin är katolik och ingen av deras föräldrar skulle acceptera deras kärlek.


Originaltitel Ae Fond Kiss
Regissör Ken Loach
Manus Paul Laverty
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Shamshad Akhtar, Ghizala Avan, Shabana Bakhsh, Eva Birthistle, Pasha Bocarie
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 685
Filmnummer 23024

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av
Klubb-DJ:n Casim bor i Glasgow med sina föräldrar och två systrar. Både han och äldsta systern Rukhsana är just på väg att gifta sig, och i enlighet med Pakistansk tradition har familjen haft ...   Läs mer »

Kommentarer


johnaleks
2012-07-06
kunde nog blivit bra men det hela känns tyvärr ganska oengagerat
Gialloblu
2012-06-17
Något som jag tänkte på under hela filmen var varför gick det muslimer på den katolska skolan? Båda sidor var ju ganska ortodoxa i sin syn på sina religioner!? Liten trivsam kärlekshistoria, trivsam skildring av kulturkrockar, lite för trivsam för min smak i skrivande stund.
divaad
2011-10-06
Jag blev ordentligt fängslad av den här filmen. Visst, ett vanligt förekommande ämne i dagens filmer, men knappast uttjatat. Håller med Rune2000 om att det är underbart att se hur problemet tas upp på så många olika nivåer och vinklar och det är ju just detta som Loach är så läskigt mästerlig på! Han har slutat överraska mig, de höga betygen fortsätter alltjämt trilla in, jag bugar och bockar, Ken.
KillerPutte
2011-06-15
(rek.3) Mycket intressant skildring av kulturkrockar mellan islam och katolicism. Tyvärr är skådespeleriet på sina håll påtagligt bristfälligt, vilket åtminstone får mig att rygga tillbaka i tv-soffan och färga blått gult.
Lovegain
2010-12-19
Fin. Lite anmärkande. Men inte så nydanande.
Samajra
2010-05-15
älskar den här filmen!
Rune2000
2010-02-27
Ett starkt debattinlägg i frågan om framtiden för konservatismen och traditionalismen. Jag vet inte om scenen med den katolska prästen var någonting man skulle tro på för det hade varit riktigt sjukt om det ändå vore sant. Jag älska verkligen att frågan ställs på så många olika nivåer i denna film och därmed bör man inte kan förvänta sig någon annan typ av slut än den filmen erbjöd oss.
mammene
2010-02-02
Ett moderniserat Romeo och Julia drama som utspelar sig i Glasgow. Trevliga miljöer och ett underbart språk, men den tillförde inget nytt direkt. En trevlig film helt enkelt, och det räcker en bra bit.
Kycklingbenet
2010-02-02
oengagerande.
Lurtz
2010-02-02
Tillför inget nyt men ändå ganska trevilg...stark trea.
Visa äldre kommentarer »