Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

En skön historia


När Tracy ska gifta sig kommer hennes förre man och ett par skvallertidningsjournalister till huset och ingenting blir som hon hade tänkt sig.


Originaltitel The Philadelphia Story
Regissör George Cukor
Manus Donald Ogden Stewart
Genre Komedi, Romantik, 40-tal
Skådespelare John Howard (I), James Stewart, Cary Grant, Katharine Hepburn, Henry Daniell, Ruth Hussey, John Halliday, Roland Young, Rex Evans, Virginia Weidler, Mary Nash, Lionel Pape
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 981
Filmnummer 5737

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-04-28
Näe, den här historian var inte så skön, faktiskt. Regi av Cukor, och Stewart och Grant i samma film - vad hade kunnat gå fel egentligen? Men den är inte underhållande (bortsett från när Stewart är på kanelen), och inte så gripande heller. Funkar varken som komedi eller drama.
Tonti
2016-12-07
Inte alls lika sanslös och speedad som de mest svindlande screwballarna men istället kontinuerligt småroande och dessutom ganska gripande emellan varven. Viss skärpa har den också. Casten är ju lysande även om CG hålls tillbaka lite.
BSBully
2016-01-06
dialogen <3 och två favoriter i Grant och Stewart. Grym!
Krille80
2014-12-31
Cary Grant, Katharine Hepburn och James Stewart. Egentligen skulle inte mer behöva skrivas för att alla borde vilja se denna film. Jag blev helt exalterad när jag fick se Crant och Stewart i deras första scen mot varandra i filmen. Hepburn är som vanligt väldigt bra. Filmen har en härlig och rapp dialog, dessutom finns det en perfekt avvägd balans mellan komedi , romantik och allvar som lyckas ge mig en relation till och förståelse för karaktärerna. Inte helt vanligt i en screwballkomedi. 4-
Lillaprinsen
2014-06-08
Atmosfären är allt bra konstig här. Alla har sin egen skådespelarstil och allting går ganska långsamt för att vara en komedi med mycket fläkt. Tajt är det då inte, snarare skevt, till min stora förtjusning.
Gigi1943
2013-11-24
Undrar hur många gånger jag sett den här, man njuter varje gång och Hepburn är ju så himla skön!
labi
2013-06-14
En femma för bländande skådespeleri från Hepburn, Grant, Stewart och inte minst Viriginia Weidler (som dog allt för ung pga ett hjärtfel). Rapp dialog men storyn lämnar övrigt att önska, så slutbetyget hamnar på en stabil fyra.
lumberdajack
2013-06-12
Bra skådisar, men tunn story. Inget står på spel riktigt. Man känner inte riktigt att man bryr sig om hur det går Kul att se en ung Stewart!
emilstjernholm
2013-04-15
Ingen mästerverk, men rapp dialog och intressant att se Grant, Stewart och Hepburn samsas om tiden i rampljuset.
precineadd
2013-02-23
en av filmhistoriens mest sofistikerade och intelligenta komedier
Visa äldre kommentarer »