Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

En studie i skräck


Episodfilm baserad på Poes berättelser. Morella: Locke och hans dotter Lenora återförenas efter många år. Han sörjer fortfarande sin fru Morella som dog när hon födde Lenora. Han har fortfarande kvar hennes kropp i huset. Efter ett långt samtal sluter Locke och Lenora fred, men Morellas ande finns fortfarande kvar i huset. Black Cat: Katthataren Montressor Hemmingbone är en alkoholist som mjölkar sin fru på pengar för att finansiera sin last. Han smyger in på en vinhandlarmässa och utmanar Fortunado på en vinsmakartävling. De får stor respekt för varandra och efter tävlingen hjälper Fortunado Hemmingbone hem. Han fattar tycke för Hemmingbones fru så om kvällarna när Hemmingbone är på krogen är Fortunado hemma hos hans fru. När Hemmingbone får reda på detta tänker han göra något åt saken. The Facts of the Case of M. Valdemar: Valdemar är dödligt sjuk och söker hjälp hos en hypnosterapeut för att bli av med smärtorna. Terapeuten vill åt Valdemars rikedom och fru och sätter Valdemar i trance under dödsögonblicket vilket fångar hans ande i hemmet.


Originaltitel Tales of Terror
Regissör Roger Corman
Manus Richard Matheson
Genre Komedi, Skräck, Mysterium, Thriller, 60-tal
Skådespelare Vincent Price, Maggie Pierce, Leona Gage, Peter Lorre, Basil Rathbone, Debra Paget, David Frankham, Joyce Jameson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 143
Filmnummer 17025

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


kanemura
2020-01-12
Första delen var väldigt platt men vinprovningen i andra delen var faktiskt ganska rolig! Sista delen är starkast och känns mest "naturlig" rent skådespelarmässigt.
dudson
2015-11-15
Sevärt och stiligt tack vare Vincent Price.
martineden
2015-05-05
*HÖGER FRÅN 2 TILL 4* När jag ser om denna förbluffas jag över att jag givit den ett så lågt betyg och dåligt omdöme tidigare. Jag slås av, i direkt motsats till vad jag skrev tidigare, hur humor och skräck fungerar i fin balans i THE BLACK CAT-segmentet och hur himla bra Peter Lorre fungerar, både rolig men djupt obehaglig. Jag tycker om alla avsnitt och även om man inte blir "skrämd" så finns det atmosfäriska och obehagliga element. Mycket bra! 4.
Astrojacob
2014-10-26
Mysig nostalgi från B-horrorns mästare Roger Corman. Vincent Price bara ÄR symbolen för b-horror o Lorre briljerar knappt 2 år innan sin egen död. Mys-Fyra med glimten i ögat.
carnevil
2014-06-26
Corman, Matheson och Price, såklart blir det sevärt!
Bumbi78
2014-06-26
Roger Corman gör episodfilm och det blir trots alltid lika sköne Vincent Price aldrig speciellt bra. Att det skulle vara torrt och småkomiskt visste jag, men här finns inga som helst rysningar att hämta även om den bästa första delen åtm försöker. Segmentet Black Cat är gjord mängder av gånger både före och efter med bättre resultat.
martineden
2012-09-14
[rek. 3] Denna episodfilm var tyvärr en besvikelse. Efter att ha sett HOUSE OF USHER, THE PIT AND THE PENDULUM och THE RAVEN hade jag ganska höga förväntningar. Det är alltid ett nöje att se Vincent Price och hans mest minnesvärda prestation här är som Fortunato. Annars tycker jag att Basil Rathbone är mest minnesvärd. Balansen mellan humor och skräck i Black Cat-segmentet är ganska misslyckad. Sådär. 2.
Grillo
2012-08-27
Det som är så bra med antologier är att det går att berätta flera historier och inte behöver dra ut dem till 90 minuter så att de blir sega i onödan. Med det sagt hade den första historien behövt lite mer spelutrymme för att det skulle kunna bli något av den. Den andra är dock underbart rolig och den tredje är en bättre version av den historien än vad Romero lyckades med 19 år senare.
jingoo
2012-01-11
Skön stämning. Mer mysigt än rysligt.
3DDaniel
2010-05-30
hyfsad skräcktrilog, där vincent price är med i alla berättelser. Dock aldrig som någon elaking ( det kan förstås diskuteras lite ).
Visa äldre kommentarer »