Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Encanto


Maribel är den enda i familjen Madrigal som inte har magiska krafter. Men ändå blir det upp till henne att rädda dem alla och hela stan.


Originaltitel Encanto
Regissör Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
Manus Jared Bush, Byron Howard
Genre Drama, Animerad, Familjefilm
Skådespelare Stephanie Beatriz (röst), María Cecilia Botero (röst), John Leguizamo (röst), Mauro Castillo (röst), Jessica Darrow (röst), Angie Cepeda (röst), Carolina Gaitan (röst), Diane Guerrero (röst), Wilmer Valderrama (röst), Rhenzy Feliz (röst), Ravi Cabot-Conyers (röst), Adassa, Maluma (röst), Alan Tudyk (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 323
Filmnummer 141514

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlstadtös
2023-04-07
Över förväntan! Snyggt gjord och jag gillade budskapet.
baba_jaga
2022-12-04
Fick upp förväntningar pga lovord, men kan trots två tittar verkligen inte förstå storheten. Tråkig trots det hetsiga tempot, platta karaktärer (de är ju bara sina superkrafter, samt dryga) som försöker leva upp till släktens självpåtagna storhetsvansinne
karlmats
2022-07-07
En sämre version av både Coco och Manolos magiska resa, jag blir aldrig speciellt intresserad av den här världen och alla i familjen känns lite som douchebags med sina krafter. Jag undrar fortfarande vad shapeshiftern gjorde för nytta i byn? Snyggt animerat så klart men när det inte finns några karaktärer man direkt håller på och heller ingen badding man kan gilla istället så blir det lite tamt. Sångerna är ok men som vanligt efter guldåldern i början på 90-talet så är det inget minnesvärt som man blir sugen att söka upp på Spotify i efterhand. Kanske roligare om man är från Sydamerika men det lämnar mig utan några större känslor. En 2a.
Ful_fisk
2022-03-23
Hade svårt att komma in i den, känns som att den hade så bråttom framåt hela tiden, och tempot gjorde att man aldrig landade i alla relationer, karaktärer och motiv. Ofta satt jag och undrade vad hon egentligen skulle göra. Stilmässigt kändes det ibland som en lite fattigare Coco, och budskapet kom jag aldrig riktigt bakom, inte minst då i stort sett hela familjen var... ganska så taskiga och självcentrerade figurer. Hade filmen tagit det lite lugnare i början hade man kanske fått lite starkare relation till dem, inte minst i deras relation till huvudpersonen. Nu kändes det mest som att alla förtjänade att få ljuset släckt, då de mest tycktes använda sina krafter åt att känna sig förträffliga och överlägsna, typ... Visuellt är ju filmen skitsnygg förstås, men sångnumrena är däremot rätt bleka. I slutändan kan jag inte riktigt godkänna denna film. Svagaste filmen Disney givit ut sedan katastrofåren i mitten av 00-talet.
pelikan
2022-02-04
Vackra färger och snygg animation. Det var väl det som var bra. Annars var det en tråkig standardhistoria enligt Disneys klassiska skola. Bättre än Ballerina, det är väl allt jag kan säga. Dessutom var utgångspunkten för historien märklig.
Commandante
2021-12-29
Storyn är klassisk Disney enligt formulär 1A, men det är utan tvekan den snyggaste animerade film jag någonsin sett.