Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

End of Evangelion


Avslutningen på serien med samma namn; The third impact verkar inte långt borta samtidigt som NERV och Eva ses som ett hot i statsmakternas ögon. Detta är orginalslutet på serien, som mötte kritik från fansen; därför gjordes även ett alternativt slut: "Evangelion: Death & Rebirth"


Originaltitel Shin seiki Evangelion Gekijo-ban: Air/Magokoro o, kimi ni
Alternativ titel Neon Genesis Evangelion - End of Evangelion
Regissör Hideaki Anno, Kazuya Tsurumaki, Det Masayuki
Manus Hideaki Anno, Shinji Higuchi, Kazuya Tsurumaki
Genre Science Fiction, Anime, Drama, Fantasy, Action, 90-tal
Skådespelare Kotono Mitsuishi (röst), Megumi Hayashibara (röst), Yûko Miyamura (röst), Megumi Ogata (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1143
Filmnummer 8140

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

Barneyk
2019-06-18
Var länge sedan jag såg, visste inte att den låg på filmtipset. Stark fyra. Borde verkligen se om hela serien...
Filmfantast86
2017-10-29
bra
mongomoves
2014-07-07
skärp dig, shinji.
Riksmarskalk
2013-03-19
Står väl fel i infon, detta var ju inte orginalslutet utan regissören blev mer eller mindre tvingade av fansen eftersom de hatade två sista episoderna som för övrigt också är fantastiska.
MaxMackan
2013-03-03
Jag vill nog säga att jag också föredrar TV-seriens slut. Men visst är detta snyggt och episkt och coolt. Men absolut ingen femma. Dessutom ska man ju komma ihåg att den här och Death & Rebirth dras med ett annat problem när man betraktar dem som filmer. De är inte överhuvudtaget några stand-alones. Nästintill omöjliga att förstå utan att ha sett serien, och då brukar jag av princip inte vilja dela ut några femmor, hur bra det än är. Nu var nog detta inget jag ville ge en femma ändå. Hamnar väl någonstans i gränslandet mellan 3an och 4an. Bra men inte fantastiskt.

2012-05-27
existens.
JeremyClarkson
2011-12-02
Det här är fucked up flum ända från mitten till slutet.
ChrisVighagen
2010-07-26
Personligen föredrar jag de oklippta 5 sista avsnitten av TV serien, End of Evangelion är utgiven för att GANIAX kände ett behov att "förtydliga" slutet. Det funkar men TV serien blir bättre i Directors Cut. Det är som att be Cronenberg och Lynch att vara tydligare så att alla kan hänga med i filmen...
Kaysow
2010-05-22
Motivet bakom den kristna symboliken spelar väldigt lite roll när de i slutändan får ihop en produkt som touchar på sådana sociala och filosofiska värderingar som ändå gör anspelningarna relevanta, och får dem att kännas mer close-to-home för oss västerlänningar. Fast bara som kontext till den historia Gainax själva ville berätta, tanken var aldrig att göra en remake på bibeln. Sen förstår förhoppningsvis alla insatta fans av serien att den inte är på långa vägar var så genomtänkt som fanwankersarna försöker få det till, utan mest en orgie i självutlämnande och hjärnspöken från regissörens egna havererande psyke. Så symboliken och psykologin som de själva presenterar för tittaren blir sekundärt mot vad filmen själv faktiskt kommunicerar.
RuckusInc
2009-12-27
Har man inte sätt serien kan jag meddela att man inte förstår särskilt mycket eller bryr sig så särdeles om varför saker händer. Tips är att se serien och avsluta med denna.