Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Endeavour - Origins of Inspector Morse


Bakgrundshistoria till Kommissarie Morse. Jakten på en försvunnen skolflicka leder år 1965, Endeavour Morse till Oxford, den stad som kommer att forma och definiera hans öde. Djupt indragen i en mordutredning, vilken leds av kriminalinspektör Fred Thursday, finner Morse sig åsidosatt, misskrediterad och i en återvändsgränd. Trotsande demoner från sitt förflutna, börjar Endeavour den jakt på sanningen vilken kommer att plåga honom under resten av hans liv. Med denna film hedras 25-jubilet av det första Kommissarie Morse-avsnittet.


Originaltitel Endeavour
Regissör Colm McCarthy
Manus Russell Lewis
Genre 2010-tal, Kriminalare, Drama, Mysterium
Skådespelare Shaun Evans, Roger Allam, John Light, Charlie Creed-Miles, Jamie Blackley, Richard Lintern, Jenna Harrison, Abigail Thaw, James Bradshaw, Sam Reid, Harry Kershaw, Jack Ashton, Christopher Brandon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 64
Filmnummer 95450

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ulpe01
2016-04-29
Ibland missar man att det finns ett pilotavsnitt också, men det var snabbt åtgärdat. Härligt klassisk brittisk kriminalare.
Taandborste
2013-05-11
Jag har inte sett speciellt mycket Kommissarie Morse, men jag tyckte att det här verkade intressant. Lite seg från och till, men med snyggt foto och bra skådespel. Blir något att kolla vidare på.
Aven
2013-05-04
Älskar den här serien. Ger mig samma känsla som nya Sherlock. Brittiskt, höga produktionsvärden, vackert foto, extremt bra skådespelare, tät atmosfär.
Luciphere
2013-05-04
Man skulle kunna tycka att konceptet Morse mjölkas till sista droppen, men kvaliteten är så hög att det känns inte så ens för en sekund - vare sig med Lewis eller nu Unge Morse. Serien är ytterst välkommen. Superbra pilot med samma feeling som originalserien. Imponerande casting gällande Shaun Evans som den unge Morse.
mammene
2021-03-08
Vid omtitt så kan jag inte annat än att hålla med mig själv och höja ett snäpp. Den unge Morse smyger sig på med sina egna metoder och får själva polisen på fall. mammene 2013-04-20 Var väl lite misstänksam mot den här iden att återuppliva Morse som ung. Men det fungerade bättre än jag trodde, så det blir nog att fortsätta att titta. Tiden och miljöerna gör förstås sitt till och Shaun Evans var liksom lagom.
goeran
2013-04-14
Nja, den här serien blir nog aldrig som originalet.
Sankt
2013-04-13
Mycket bra. En värdig "föregångare" som hedrar, inte minst, John Thaw.
BROBJO
2012-01-20
Mycket nostalgiflirtar med originalserien, bl.a. Sista bussen till Woodstock. Backspegelscenen i slutet är nästan tårframkallande. Hoppas det blir en fortsättning!