Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Enemy at the Gates


Enemy at the Gates är den sanna historien om den ryske prickskytten Vasilij Zajtsev, som ensam dödade över 140 tyska soldater under striden om Stalingrad. Aldrig tidigare har västvärlden valt att skildra kriget från ett liknande perspektiv. Filmen är ett skakande stycke nutidshistoria om en av andra världskrigets blodigaste sammandrabbningar.


Originaltitel Enemy at the Gates
Regissör Jean-Jacques Annaud
Manus Jean-Jacques Annaud, Alain Godard
Genre Drama, Krig, 2000-tal
Skådespelare Jude Law, Ed Harris, Rachel Weisz, Joseph Fiennes, Bob Hoskins, Ron Perlman, Eva Mattes, Gabriel Thomson, Matthias Habich, Sophie Rois, Ivan Sjvedov
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10957
Filmnummer 1761

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av
Enemy at the Gates handlar om den mest berömde sovjetiske prickskytten i Stalingrad: Vassilij Zaitsev. Zaitsev var inte den skickligaste skytten, men han blev utvald av Röda arméns politiska avdeln...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Slaget vid Stalingrad varade i 199 dagar. Det var ett av de många tillfällen då helvetet anlagt en filial på jorden. Under några månader med start i september 1942 intog den tyska krigsmaskinen ...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2023-02-07
Sacha fick vad han förtjänade till slut. Ett ruttet litet barn.
ArvidBååth
2021-01-22
Hade de talat tyska och ryska så hade betyget hoppat upp ett steg. Den riktiga känslan infann sig aldrig helt. Men snyggt gjord och bitvis spännande.
yrkeschaufföre
2019-12-26
Den var okej och ganska spännande men den kunde varit mycket bättre.
Rai
2018-03-08
Vet inte, men tycker den här filmen är ganska seg!
deswhip
2016-08-05
Jag älskar den här filmen! "Everyone who has a rifle shoots! Everyone who doesn't have a rifle runs after a man who has a rifle, and when he is killed, you take his rifle and shoot!" Tänk alla ni som gnäller på att filmen borde vara på ryska hur obegripligt det här citatet hade blivit...
Dream
2016-04-20
När filmen kom ut tyckte jag om den! Men då var denna typ av amerikansk krigs film nästan det ända valet, nu för tiden finns större val möjligheter till att få tag på film från viket land som helst, även Ryska! Som beskriver hur det verkligen såg ut på denna tid och inte är "Amerikaniserade" i språk eller i dramatiken och då duger inte denna film längre tyvärr, finns som sagt så mycket bättre filmer.

2015-12-07
høyer fra 2 til 3.
Krusty
2015-01-24
Britterna är ryssar och amerikanarna nazi-tyskar. Blir helt förvirrad, brukar inte britterna vara tyskarna? Bara en ryss kan göra en sån här film så skitig som den borde vara, men det kanske inte var filmskaparnas mål.
Zipper
2014-12-02
Seg, delvis snygg med okej skådisinsatser. Stark tvåa för det.
Krille80
2014-11-15
För mig som är intresserad av historia så är detta verkligen en chans att få en intressant insyn i en liten del av Sovjets inblandning i andra världskriget. Utöver det är det svårt att hitta ljuspunkter. Förutom att vara rent ut sagt seg och långtråkig stora delar så retar jag mig ordentligt på att det snackas engelska istället för tyska och ryska. 2+
Visa äldre kommentarer »