Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Equus - hästen


En psykiater, Martin Dysart, utreder ett fall där sex hästar fått sina ögon förblindade med ett vasst föremål. När Dysart börjar gräva fram den otäcka sanningen visar det sig att en sjuttonårig pojke utfört dåden.


Originaltitel Equus
Regissör Sidney Lumet
Manus Peter Shaffer
Genre Drama, Skräck, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Richard Burton, Peter Firth, Colin Blakely, Joan Plowright, Harry Andrews, Eileen Atkins, Jenny Agutter, Kate Reid, John Wyman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 179
Filmnummer 14261

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-10-21
Omtitt och höjning med ett steg. Vansinnigt stark film. Välspelad, härligt teatralisk och extremt mörk. Lite väl mycket naket, dock. Femman är inte långt borta.
andmoreagain
2015-07-23
Det som sänker filmen är de element som gör att filmen känns alltför baserad utav en teaterpjäs. Annars är det en riktig skarp film och innehåller en av de mest "jobbigaste" djurplågeri-scener jag sett (slår dock inte Satantango). Ibland kändes det som att Sydney Lumet ville göra en Bergman-film.

2012-04-29
Fantastisk pjäs, men filmen lyckas inte riktigt få liv i den på tillfredsställande vis.
ZoIX
2012-04-22
Fantastiskt.

2012-04-15
Typ en halvtimma för lång.
hampushoney
2010-10-16
En av mina favoritpjäser, Lumet gör den definitivt rättvisa
hairofthedog
2010-01-12
burtons dragning åt det dionysiska är jävligt fin, kan inte erinra mig att jag sett något sånt på film förut.
Babalugats
2009-10-08
wow
Zaram
2009-09-10
har även läst teatermanuset, tycker dom har överfört manuset bra till film, fast skulle ha varit lite häftigt om dom vågat göra en mer "teatralisk miljö" - dvs ungefär som dogville, eller något liknande för att öka koncentrationen på de mystiska, religiösa och ytters symboliska värdena i filmen, när jag såg den första gången uppfattade jag inte riktigt de subtila och oerhört känsliga ämnena som detta drama vidrör, eftersom fotot och scenografin så att säga' knappast lyfte upp dem, utan mer stal uppmärksamheten i dess tråkighet, fast trots detta är scenerna med hästen och pojken som omfamnas oslagbara. det är också synd att burton hetsar lite mycket under sina monologer, trots hans underbara röst - och filmen skulle också ha kunnat vara lite längre tycker jag.
BeatTakeshi
2008-07-15
För lång och för skrikig. Alldeles för mycket orerande av berättaren/huvudpersonen, detta passar sig nog bättre för teaterscenen. I ärlighetens namn så tyckte jag att slutdelen av filmen gränsade till chockerande, om det inte varit en sådan lång resa dit så skulle jag nog tyckt att filmen varit så mycket bättre.
Visa äldre kommentarer »