Erin Brockovich
En arbetslös ensamstående mamma får anställning hos sin advokat. Han har dåligt samvete för att han tidigare förlorade hennes stämning för personskada. När hon börjar jobba följer hon upp ett konstigt fall rörande vattenförgiftning. Filmen handlar om hur hon kommer att leda det största civilrättsliga målet någonsin i USA:s historia.

Originaltitel | Erin Brockovich |
Regissör | Steven Soderbergh |
Manus | Susannah Grant |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal, Biografi |
Skådespelare | Julia Roberts, Aaron Eckhart, Albert Finney, David Brisbin, Marg Helgenberger, Cherry Jones, Conchata Ferrell, Peter Coyote, Scotty Leavenworth, Gemmenne de la Pena, Jamie Harrold, Tracey Walter, Veanne Cox, Mimi Kennedy, Scott Sowers |
Visst är advokatfilmer inte särskilt populärt - och än mindre om det är en verklighetsbaserat drama. Men det råkar filmen vara, och jag måste erkänna att jag gillade filmen enormt, inte bara f... Läs mer »
"Trots att jag är en morsa så vet jag allt och klarar allt själv!" Ett typisk självständighets drama, men mer intressant än så är det inte då historien om det förgiftade vattnet hamnar i skymundan när det mesta fokuset läggs på henne. Sen tror jag inte att detta stämmer i verkligheten, folk mår faktiskt mindre bra om dem är ensamma för länge.
Har nog aldrig känt en så stark vilja att sätta en tre-och-en-halva som nu.
Det var visst ett tag sen jag betygsatte den här senast, det är dock inte så länge sen jag såg den senast, klart sevärd och trots att jag visste hur den skulle sluta första gången jag såg den kommer jag alltid tillbaka.
Erin Brockovic är en skön karaktär och Soderbergh ramar in det hela bra. Spännande historia som jag fann inspirerande.
Nej!!!
En enkel och förutsägbar intrig som bygger på verkliga händelser. Och det är verkligen verkliga Amerikanska verkligheter där det ska till ett riktigt stort fett skadestånd för att känslorna ska sättas i svall. Julia Roberts är bra som vanligt.
Bra, gripande och stundvis även ganska rolig film med bra skådespelare. Julia Roberts gör väldigt bra ifrån sig.
Riktigt bra film och handling. Har sett den många ggr innan och inte tyckt så bra om filmen. Tyckte den var långtråkig innan. Men nu tycker jag att filmen visar bra handling. Julia Roberts gör rollen jätte bra tycker jag!!