Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Escape from Pretoria


Baserad på den sanna historien om en rymning av två politiska fångar i Pretoria under apartheid-tiden.


Originaltitel Escape from Pretoria
Regissör Francis Annan
Manus Francis Annan, L.H. Adams
Genre Drama, Thriller
Skådespelare Daniel Radcliffe, Daniel Webber, Ian Hart, Nathan Page, Mark Leonard Winter, Stephen Hunter, Ratidzo Mambo, Adam Tuominen, Jeanette Cronin, David Wilson (V), Paul Harvey, PJ Oaten, Lenny Firth, Martin Ayles, Lliam Amor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 64
Filmnummer 137184

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-11-01
Klarar inte av tönten Daniel Radcliffe, men filmen var okej, en svag 3:a...
KyLLo
2021-10-03
Positivt överraskad. Som en lightversion av Hålet. Var rädd att det skulle vara ett klyschigt och förenklat drama med för mycket politik och för lite fängelsefilm, men det är fokus på utbrytningen, en hel del utdragen spänning, smådetaljer och lite svart humor. Precis som det ska vara i en riktigt bra fängelsefilm. Jag har svårt att se Daniel Radcliffe som en hård, tuff och skitig fånge, men här spelar han ju politisk fånge. Även om den är baserad på verkliga händelser bör man inte se den som faktafilm, utan mer som underhållning. Det är inte nödvändigt att känna till bakgrunden för att kunna förstå och uppskatta den. Nyckeln till frihet och flera andra fängelsefilmer är bra och sevärda, men det tar inte bort att den här också är det.
Bumbi78
2021-03-18
En sliten genre och story, men de lyckas göra en spännande fängelsefilm. Som någon skriver är den rätt endimensionell, men ändå en rejält positiv överraskning.
Spook
2020-08-02
ok film, men blev sugen på att se om escape from dannemora igen...
Engravadlax
2020-05-18
Lol @ flygbladsbomberna. Jag förväntade mig riktiga explosioner, som ANC faktiskt använde sig av med civila offer, svarta som vita. Helt ok fängelseflyktfilm, om än något endimensionell.
Paramis
2020-04-04
En otroligt spänning i vissa partier. En av de bättre fängelsefilmerna !
running_b
2020-03-14
Blir lite långtråkigt och de har snott alltför mycket från Nyckeln till frihet. Relativt dåligt skådespeleri dessutom som gör att det inte känns äkta.