Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Eternal Sunshine of the Spotless Mind


Joel upptäcker att hans före detta flickvän Clementine har raderat alla sina minnen av deras tumultartade förhållande genom att undergå en experimentell behandling. Desperat beslutar sig Joel för att undergå samma behandling och glömma bort Clementine. Detta visar sig emellertid inte vara så enkelt.


Originaltitel Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Regissör Michel Gondry
Manus Charlie Kaufman
Genre Drama, Romantik, Science Fiction, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson, Mark Ruffalo, Kirsten Dunst, Elijah Wood, Jane Adams (II), David Cross, Thomas Jay Ryan, Deirdre O'Connell, Ryan Whitney, Lola Daehler, Debbon Ayer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 34283

Recensioner

Skapad 2019-10-20 av Gabriel
Hur mjölkar man ur de sista små söta dropparna ur en sällsynt uttjatad genre? Jo man sätter Charlie Kaufman på uppgiften att skriva ett manus, i detta fall en romantisk komedi. Kaufman slog p...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av bobbot
\"Kan man göra film såhär?\" När man går ut ur en biosalong och tänker så har man förmodligen sett någonting alleles speciellt. När man ser på en film och inser filmmediets möjligheter och...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av error11
Om ni vill veta vad \"Eternal Sunshine of the Spotless Mind\" handlar om kan ni sluta läsa nu. Jag tänker inte ge er några detaljer om handlingen. Det som följer härnäst är nämligen bara ett v...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av Caspian
När Joel, en introvert självömkare, möter Clementine, en impulsiv livsnjuterska, på ett tåg till den lilla obetydliga staden Montauk, börjar de nästan omedelbart kivas. De tycks inte ha träff...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av Nemralis
En av de absolut konstigaste men kanske även viktigaste tillskotten till det moderna Hollywood är manusförfattaren Charlie Kaufman. Ni som sett Adaptation, Being John Malkovich (I Huvudet På John ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av Joaquim
Att \"Eternal Sunshine of the spotless mind\" bygger på en uppfinning som rimligtvis inte finns - det vill säga att man kan radera minnen - så blir det aldrig huvudpunkten även om den paradoxalt n...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av cineasten89
Jag måste erkänna att jag aldrig sett en Charlie Kaufman-film tidigare. Det är en sak jag verkligen skäms över. Jag har inte ens sett ”Being John Malkovich” eller ”Adaptation”. Efter att ha s...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av seriost
Redan innan premiären i Sverige så fanns den här filmen på www.imdb.com:s lista över tidernas bästa filmer. Så om Eternal Sunshine of the Spotless Mind inte hade varit ett mästerverk hade jag ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av hultent3
Första gången jag fick upp ögonen för filmen var när jag som vanligt letade efter sevärda filmer på den eminenta sidan www.imdb.com som de flesta filmälskare känner till. Tyckte den verkade ...   Läs mer »

Kommentarer

Pi-R
2019-02-10
Egentligen borde jag tycka mkt bättre om denna film än vad jag gör... Älskar Kaufmans I huvudet på John Malkovitch och Adaptation. och temat är intressant. Men något med filmen stryker mig mothårs. Visserligen saknar Gondry den genialitet som Spike Jonze besitter, men när jag försöker analysera mina egna känslor beträffande den här filmen så är det nog så att det är Carrey som sabbar den för mig. Flertalet scener utan honom tycker jag om, Dunst är fenomenal, och även Elijah Wood högpresterar. I slutändan kan dock betyget inte landa på mer en stark trea, även om det känns snålt...
BlueViper
2019-01-02
Håller helt och hållet med lamsam! Kan inte förstå att jag bara gav den här en fyra när den kom. Det här är vekligen en film för mig.
Iamsam
2018-05-04
Fortfarande det närmsta jag sett en film komma perfektion. Helt galen, genialisk, fantastiskt skådespel, musiken. Bara allt.
Rai
2018-02-21
Har svårt för Jim Carrey...
Filmfantast86
2017-10-09
Bra
RustyFilm
2017-01-04
Underlig film det här. Men vad är det som är underligt? Det som berättas är ju en ganska så ordinär kärlekshistoria och filmens karaktärer är väldigt vanliga (trevligt, haha). Men nu till egendomlig-heterna. Först har vi det lilla kufiska hightech företaget, Lacuna Inc. Som har specialiserat sig på att selektivt deleta oönskade minnen från hjärnan (och några dubier att för eget nöje utnyttja kunskapen om sina kunder finns inte). Sen så har vi manus och regi där Michel Gondry och Charlie Kaufman gör sitt yttersta för att kollra bort tittarna med en extrem och o-kronologisk klippning. Tankarna förs lite till Christopher Nolans Memento. Kollade det här två gånger, andra gången klarna det lite va det var frågan om.
Stygga-Vargen
2016-10-02
Väldigt rörig, hoppig och allmänt flummig film.
Golazo
2016-09-17
mörk, grå, dålig, konstiga karaktärer, komplicerad, allt konstigt och dåligt, har avstått länge från den här filmen men blev nyfiken varför den fått så bra betyg - blev inte direkt klokare
Sarakin76
2016-09-07
Denne er riktig bra helt på grensen til en femmere. Kanskje neste gang?
uCj
2016-07-04
12 år senare ca. Fortfarande en bra film men med lite svacka i mitten någonstans.