Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Ett otroligt stort äventyr


Året är 1947. Ett teaterkompani planerar att producera en serie pjäser. 16-åriga Stella får chansen att arbeta med ensemblen, och hon blir genast fascinerad av teatervärlden och förälskar sig i den homosexuelle Potter som styr teatern. Saker och ting ställs på sin spets när den snygge P L O'Hara kommer för att hjälpa kompaniet att rädda uppsättningen av Peter Pan.


Originaltitel An Awfully Big Adventure
Regissör Mike Newell
Manus Charles Wood, Beryl Bainbridge
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Hugh Grant, Alan Rickman, Georgina Cates, Alun Armstrong, Peter Firth, Prunella Scales, Rita Tushingham, Alan Cox, Edward Petherbridge, Carol Drinkwater
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 135
Filmnummer 6148

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ninonette
2010-10-24
OJÄMN. Tarvlig filmmusik & övertydliga scener, en känsla av att något fattas, att det hela hänger i luften vs några bra scener & intriger samt goda skådespelare gör att denna film vinglar mellan en fyra och en tvåa. Blir därför gult betyg. Caltha längre ner ger förresten en bra beskrivning av filmens största problem.
Snorvalp
2009-06-01
Såg den mest för Alan Rickmans skull, men det var Hugh Grant som imponerade mest. Den bästa roll han gjort, vilket dock inte säger så mycket.
Caltha
2009-03-21
Den här filmen är verkligen en dramaturgisk och genremässig katastrof. Komedi? Inte tillräckligt rolig? Drama? Inte tillräckligt gripande. Man har tagit en bok som troligen inte alls lämpar sig för att omvandlas till film från början, (en myllrande miljöskildring utan klar röd tråd som kanske lever på ngt slags stil eller ton eller humor som är oöversättbar till film) låtit en riktig klåpare skriva manus och sedan har regissören givit upp och gått hem så alla skådisar kör sitt eget race och scenerna inte utgör ngn vettig helhet. För många karaktärer att hålla reda på och för många oengagerande bihandlingar som inte leder någonvart. Stella är fullkomligt obegriplig och därför väldigt svår att bry sig om, det är som att hon skildras utifrån som om hon vore en komisk sidekick vars naiva kommentarer man ska skratta åt, snarare än inifrån som en huvudperson borde skildras. Om det finns någon poäng med filmen över huvud taget är det något uttjatat i stil med "livet är som teater". Jag brukar kunna uppskatta även rätt dåliga kostymdramer bara det är snygga men den här filmen är bara för obegriplig och oengagerande. En enda sak är bra med den: Alan Rickman. Kul att se honom spela Kapten Krok som roll i rollen... Man får dock ingen särskild känsla för hans karaktär heller, han är bra som "sig själv" (ögonbrynen, rösten...) snarare än i rollen.
Gordyal
2009-03-06
Lite annorlunda brittiskt drama, men för den skull inte särskilt intressant. (5+/15)
Cftbl
2007-09-09
Måste se om den här.. Såg den när jag gick i grundskolan och då tyckte man ju den var jäävligt konstig.. Men mitt minne av den är att den är bra..
PoisonIwy
2006-09-30
Någon som vet om den kommer på DVD?
Zaram
2006-09-09
tycker om denna film, älskar alan rickman, men bortsätt från det kan jag inte undgå att bli mycket berörd av huvudpersonen, stella. Georgina cates rollprestation är grunden, för att filmen funkar, och hon gör det bra.
baraclara
2005-10-21
Måste se den! Alan Rickman har en plats i mitt filmhjärta! :)
fridabeckman
2004-03-08
Skum så in i bängen. Får en fyra bara därför. Alan Rickman...
MaraJade
2003-10-19
Alan Rickman...wow, kan se på vilken film som helt med honom i...:D
Visa äldre kommentarer »