Eulogy

Tre generationer av en familj samlas inför begravningen av sin frånvarande patriark. Flera familjehemligheter och mörklagda relationer blottläggs.
Originaltitel | Eulogy |
Regissör | Michael Clancy |
Manus | Michael Clancy |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Zooey Deschanel, Hank Azaria, Ray Romano, Debra Winger, Kelly Preston, Famke Janssen, Piper Laurie, Rip Torn, Jesse Bradford, Glenne Headly, Curtis Garcia, Keith Garcia, Mark Harelik, Rene Auberjonois, Rance Howard, Paget Brewster, Micole Mercurio |
Filmnummer | 19809 |
Svart komedi när den är som bäst! Skön humor och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig! Svag 5:a.
Skrattade högt rätt många gånger vilket borde kunna kvalificera för en fyra. Men, men, MEN.... det tog nästan en timme in i filmen innan jag kom på att jag hade sett den förut. Trädscenen var oförglömlig. Roligt medan man ser den, men lämnar inga djupare spår.
Ribban läggs inledningsvis högt med ett roligt persongalleri och med grymt vassa repliker. Ett rejält avstamp, vilket dessvärre mynnar ut i ett totalt magplask. Inte ett enda upplägg, inte en enda förutsättning förvaltas ordentligt. Tar man bort första tjugo så har man bara en ruskigt billig och medioker komedi. Trist. (5+/15)
En rejält tramsig film med stereotypa karaktärer som inte lyckas med nåt annat än att bilda en blek kopia av alla andra dysfunktionella familjer som någonsin har skildrats på film(vilket är alldeles för många för övrigt). Som så många andra liknande filmer blir den dock aningen bättre i andra halvan när den lugnar ner sig lite och blir mindre hysterisk, men som vanligt har man då redan skjutit sig i foten genom att offra all realism för den s.k. humorns skull. Men då alla konflikter är väldigt förutsägbara och ytligt skildrade, så hade filmen aldrig riktigt nån chans att funka som drama ändå. Den enda som sköter sig någorlunda bra är Zooey Deschanel, och man kan ju trots allt sympatisera med henne när hon tvingas umgås med de här irriterande karaktärerna. En svag tvåa
Den är så bra! Sjukt rolig humor i filmen.
Mycket att tänka på och färgstarka karaktärer, men det känns ändå inte helgjutet. Det borde ha gått att göra filmen mer genuin ... men jag är nöjd, det hände rätt många roliga grejer.
Bitvis var detta bland det roligaste jag sett i filmväg och Zooey Deschanel har väl aldrig gjort en dålig roll?
smårolig men filmiskt svag. håller inte hela vägen, vilket är synd.
Helt ok, gillar man Little miss sunshine så gillar man förmodligen den här.. För mig funkar det sådär.
Det finns en del fantastiska citat i en här filmen, som lyfter verket till en fyra.