Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth


Eftersom många fans var missnöjda med de sista avsnitten av Neon Genesis Evangelion gjordes två spelfilmer som gick upp på de japanska biograferna våren och sommaren 1997, med ett alternativt slut till serien. Death and Rebirth är den första av dessa två spelfilmer och den består av "Death" som är en genomgång av allt som hänt under de första 24 avsnitten, men totalt omklippt med 20 minuters nya scener och med ny musik. Vi får följa de viktigaste karaktärerna från serien och får en historisk bakgrund till varför världen i Evangelion ser ut som den gör. Sedan bjuds vi på fem minuters "intermission" med tillhörande musik. Efter pausen följer så "Rebirth" som är den första delen av End of Evangelion.


Originaltitel Shin seiki Evangelion Gekijô-ban: Shito shinsei
Alternativ titel Evangelion: Death & Rebirth
Regissör Hideaki Anno, Masayuki, Kazuya Tsurumaki
Manus Hideaki Anno, Akio Satsukawa
Genre Action, Anime, Animerad, Mysterium, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Megumi Ogata (röst), Megumi Hayashibara (röst), Yûko Miyamura (röst), Kotono Mitsuishi (röst), Fumihiko Tachiki (röst), Yuriko Yamaguchi (röst), Kôichi Yamadera (röst), Tomokazu Seki (röst), Motomu Kiyokawa (röst), Miki Nagasawa (röst), Hiro Yuuki (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 193
Filmnummer 34981

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


MaxMackan
2013-03-03
Svårt att betygsätta. Första delen Death är riktigt dålig. Till och med som recap, då den är för rörig, hoppar för mycket och får inte mycket sagt. Andra delen Rebirth är asbra, men det är egentligen en del av "End of Evangelion" mer än en del av den här filmen. Och många versioner verkar gruppera filmerna så också. Denna som en 70 minuter lång inledning(alltså bara "Death" delen) och resten som en enda film som heter "End of Evangelion". Om jag betygsätter som de från början var sammansatt, så blir det en trea till det här. "Death" håller ner "Rebirth".
KingOfSucker
2011-08-14
den är sjukt nice klippt.
schramm
2011-06-03
Påminner tittaren om hur sjukt bra serien var och visar hur bra EoE skulle bli. Har man inte sett serien innan så är det närmast omöjligt att hänga med i. Uppskattar serien lite för mycket för att kunna ge det här dåligt betyg..
XiT
2010-11-08
Detta är en recap av den fantastiska unika serien. Se den remastered. Skippa denna. Var bara ämnad som en förfriskning av minnet inför filmen End of Evangelion när den visades på biograferna i Japan.
Jockflake
2009-10-25
KOLLA INTE PÅ DEN HÄR. Det är inte en film, bara en ihopklippning (snabbspolning någon?) av serien. Och serien i sig är inte överdrivet bra heller, en svag 3'a kanske. Storyn i sig är inte speciellt dålig egentligen. Den finns en hel del intressant handling, någorlunda intressanta karaktärer, alla med sina egna problem och känslor. Men INGENTING förklaras, fördjupas eller får något som helst avslut. 26 Avsnitt varav de 2 sista spenderas i något slags drömstadie med huvudkaraktären, ca 40 minuter av dåligt självförtroende, självömkan och minnesflashar som inte leder någonstans alls. Och framförallt så får man egentligen ingensom helst mening/förklaring till varför de invaderande 'utomjordingarna' kallas just 'Änglar', de kan närmast liknas Pokémon med sina slumpartade utsenden och stridssätt.
ekback
2009-04-06
Grymt bra serie, men mysko slut med filmerna. Dock föredrar jag denna filmen framför "End of Evangelion". Så en 5:a till serien som helhet, men denna film får nöjja sig med en 4:a.
iya
2008-09-13
Den här filmen blir överflödig nu när NGE remastered finns.
Kaysow
2007-12-23
Det här är jö inte ens en film, det är en timmes recap av serien inför The End of Evangelion. Som sådan fungerar den utmärkt, med en del nya scener och musikstycken som sätter stämningen inför det stundande slutet.
Viperlord
2007-10-22
Sepe dålig anime finns faktiskt inte mycket bra animefilmer har jag märkt se serierna istället.
hackelito
2007-04-21
kändes som en ner klipp version av serien till 100% kan inte nämna en enda ny scen.... slutet på filmen och serien är skummt och flummigt vilket drar ner betyget men inte lika flummig som den andra filmen som e helt cp ;)
Visa äldre kommentarer »