Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Excision


Pauline är inte den typiska tonåringen. Hon plockar sårskorpor, dissekerar roadkills och fantiserar om att utföra kirurgi på främlingar. Hennes fascination stör hennes föräldrar och hennes klasskamrater. Ingen förstår Pauline förutom Grace, hennes yngre syster, som lider av cystisk fibros. Pauline bestämmer sig för att hon är redo att förlora sin oskuld... och detta är när konstigheterna verkligen tar fart.


Originaltitel Excision
Regissör Richard Bates Jr
Manus Richard Bates Jr
Genre Skräck, 2010-tal
Skådespelare AnnaLynne McCord, Traci Lords, Ariel Winter, Roger Bart, Malcolm McDowell, Marlee Matlin, Matthew Gray Gubler, Jeremy Sumpter, Ray Wise, Molly McCook, Natalie Dreyfuss, John Waters (I), Cole Bernstein, Emily Bicks, Virginia Petrucci, Brennan Bailey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 320
Filmnummer 94803

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Supernaut
2021-04-09
Rolig, snygg och välspelad. Inte ofta en kortfilm håller att sträcka ut till en långfilm, men går strålande här. Stark John Waters-vibb, inte bara för att han är med i filmen.
apelsin
2021-03-18
Skräckis med nyskapande, lite väl mycket elakheter och tyckte slutet kom en aning plötsligt också, men trea eller fyra.
Barneyk
2019-01-22
Jag visste inte riktigt vad som väntade mig men filmen överraskad ändå rätt ordentligt. Det slår mig direkt med att vara väldigt rolig, vilket jag verkligen inte väntat mig. Sen vet jag aldrig riktigt var den är på väg och den har en väldigt bra balans och dualitet kring hur den skildrar t.ex. mamman och hennes relation till dottern. Allmänt hur den skildrar skolans, kyrkans och mammans konservativa värderingar är hanterat på ett sätt som jag tycker funkar väldigt bra. Bitvis är det ren drift men bitvis är det också en slags förståelse men att visa hur snett det slår. Haeinskii skriver det bra när hen kallar slutet för vemodigt och makabert men perfekt. Filmen har en speciell stämning som lyckas suga in mig och bära mig filmen igenom och känslan av sjuk men rolig fantasi och emotionellt allvar är en lite udda kombo som till slut funkar riktigt bra. Den känns lite B på många sätt vilket håller den tillbaka något men fyran känns ändå ganska klar även om den inte är så stark.
vonadel
2018-11-08
Nah, blev besviken. Hade sett fram emot en mysig skräckis, men så blev det inte. Det var på sin höjd lite obehagligt ibland. Kändes mest som slöseri av tid efteråt. 3/10
RustyFilm
2016-12-29
Det finns nått i det här som drar åt hållet komiskt drama och det gillar jag. Men allt detta blaskande med blod drar ner filmen. Det mesta av blaskandet görs ju vid beskrivandet av Paulines sjuka drömmar/tankar det kunde göras med betydligt mindre medel. Tror nog att man kan få oss förstå vilket sjukhuvud hon är försedd med ändå. Det här är helt klart en avstickare från det vanliga. Paulines komplexa karaktär är förutom det som jag beskrev ovan mycket oförbehållsam men ändå skygg, detta kopplat till en enorm vilja och driv blir hon helt fasansfull. Det strålar blod, död och sexualitet om henne som tittare så lider man och äcklas om vartannat (men som sagt för mycket blod är det). Slutet är bra och filmtiteln Excision får sin förklaring
Haenskii
2016-11-15
Oj oj oj oj, jag har så mycket att säga om den här filmen. McCord är fullständigt fantastisk i sin roll prestation. Filmen balanserar mellan och kombinerar olika genrer och ämnen på ett riktigt intressant sätt. Jag satt hela tiden och tänkte "hur kommer detta sluta??!??!" och när slutet kommer känns det, trots det makabra och vemodiga, helt perfekt. Svag fyra till denna film som inte kommer lämna mina tankar på ett bra tag.
DeLarza
2014-10-23
Är på gränsen att bli överdriven, men ett fint skådespeleri och bra manus gör att den inte blir fullt så ytlig som till exempel Teeth (2007). Hade kanske blivit högre om de slopat drömsekvenserna som jag tycker rimmar dåligt med den övriga stämningen i filmen.
Arensberg
2014-08-15
verkligen nidbild, det här är verkligen en trist snubbes version av en "psyktjej" samt att typ ser ut och vara 30 haha, fy fan vilket jävla stereotypt bottennapp.
Mr_v
2014-07-08
En rätt stygg liten rulle. Bra skådespelarprestationer, men ojämnt tempo.
sparriskrigarn
2014-05-19
Mycket originell! Knappast perfekt, men det var en väldigt speciell och sevärd film med många intressanta inslag som man sällan ser i film. Jag skulle beskriva den som en blandning av Carrie och Napoleon Dynamite.
Visa äldre kommentarer »