Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

eXistenZ


eXistenZ är ett spel som spränger gränsen mellan verklighet och fantasi och går direkt in i spelarens allra djupaste önskningar och fruktan. Efter ett avrättningsförsök flyr den världsberömda speldesignern Allegra Geller tillsammans med en marknadsföringstrainee. De har med sig den enda kopian och måste nu testa spelet för att avgöra om det har skadats i attacken.


Originaltitel eXistenZ
Alternativ titel Existenz
Regissör David Cronenberg
Manus David Cronenberg
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Jennifer Jason Leigh, Jude Law, Ian Holm, Willem Dafoe, Christopher Eccleston, Don McKellar, Callum Keith Rennie, Robert A Silverman, Kris Lemche, Oscar Hsu, Sarah Polley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5501
Filmnummer 147

Recensioner

Skapad 2019-12-03 av FoQuz
Vad är spel och vad är verklighet? Det är det man frågar sig i eXistenZ. eXistenZ handlar om spelutvecklaren Allegra Geller som har samlat ihop en grupp människor som ska testa hennes nya spel m...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2020-01-15
Hade väl ganska låga förväntningar då den ofta tas upp som Cronenbergs sämsta, men jag blev väldigt positivt överraskad. Väldigt tydliga inslag av både Videodrome och Naked Lunch såklart, men tycker den hade många unika egna kvaliteter också. Hans surrealistiska (och köttiga) sätt att hantera tekniken gör att den till skillnad från t.ex tidigare nämnda Matrix - eller för den delen de flesta andra 90-talsfilmerna som tar sig an VR - inte känns särskilt daterad, och de begränsningar som tas upp i tekniken gäller i högsta grad ännu idag. Då och då får vi hintar om att 'den riktiga världen' gått åt helvete och filmen har oväntat mycket humor, som faktiskt också fungerar. Det får nog bli en fyra ändå, en film jag vill se om.
Raimo_1985
2020-01-15
Ganska löjligt men godkänt ändå. Inte någon Cronenberg-favorit, och kommer nog inte bli det heller.
dudson
2019-10-24
Sanslöst störd film utav en störd hjärna " Cronenberg" Karln har gjort en del bra genom åren.. men denna var fan fruktansvärd kass rakt-igenom.
ekback
2016-07-28
Intressant concept men karaktärerna var sjukt stela och mycket kändes krystat och malplacerat.
spielmitmir
2016-04-17
Hur har jag kunnat missa den här?! Sevärd och annorlunda med svårförutsägbart slut. Gillar Defoes inhopp och står faktiskt ut med Jason Leigh fast jag inte tål henne i vanliga fall! Way to go!

2015-05-17
Gillade den mycket när den var ny och har sedan sett om den flera gånger. En film som tappar lite hela tiden. Helhetsintrycket känns sådär. Storyn är anmärkningsvärt naivt skrivet där det blir lite väl löjligt. Tilltalade mig som yngre, men inget som tilltalar mig längre. 4/10
Amx
2015-04-06
Jag gillade den. Kanske höger om jag ser om den.
Mat1az
2015-03-23
Den här, ''Cronenbergs Matrix'', är klart intressant i sitt upplägg. Den biologiska ''elektroniken'' var minst sagt fascinerande. Känns väldigt udda (jo jag vet, det är är Cronenberg), men efteråt när man tänker tillbaka på den känns den klart bättre. Tror jag skulle uppskatta den klart mer vid en omtitt.
Korben_Dallas
2015-03-15
Ahh, jag gillar denna väldigt mkt fan den gav mig en riktigt orolig känslan som bara byggdes upp mer och mer så jag kände mig rätt skev. Tumme upp för de. Stark 3:a. Men jag måste säg att den blir nog en roligare film-upplevelse om man är lite bekant med spelvärlden, speciellt rpg spel då många intressant element verkade emigrerar ur den typen av genre.
Haroo
2014-12-31
Flög väldigt högt ovanför mitt huvud. Har potential men lite väl många inslag.
Visa äldre kommentarer »