3.8

Exit Through the Gift Shop

En fransk amatörfilmare börjar av en slump filma gatukonstnärer över hela världen. Efter ett tag träffar han den största av dem alla ? Banksy. Denne inser dock att fransmannen inte vet vad han sysslar med och situationen förändras.

Filminfo

Originaltitel Exit Through the Gift Shop
Alternativ titel Banksy: Exit Through the Gift Shop
Regissör Banksy
Manus Banksy

pufred
2018-03-28
Gillar idén att filmaren ska dokumentera konstnären, men konstnären dokumenterar filmaren som blir konstnär. Ombytta roller. Konst-igt.
Xtro
2016-02-15
Jag gillade nästan bara "Life Remote Control".

2016-02-09
Interessant.
Qhunden
2015-09-02
Vilken flippad film. Ångestblandad förtjusning, minst sagt. Hoppas och tror att det mesta är påhittat, hittar inget definitivt svar men oavsett verkar ju Thierry Guetta fortfarande leva gott på att sälja skitkonst. Som mockumentär (och numera en levande konstinstallation?) är det ett helt fantastiskt svar på kommersialiseringen och hypen kring street art (eller konst i allmänhet). Kritiken är fullt berättigad. Skulle det vara på riktigt vill jag kräkas. Men oavsett, som Banksy avslutar, "Maybe it means art is a bit of a joke". Underbar film!
celec
2015-05-01
kändes aldrig riktigt intressant och vad var på riktigt tja det vet banksy..
Salvation_Mind
2014-09-04
Härliga virrpannor med Thierry Guetta aka Mister Brainwash som virrpanna nummer ett härlig personlighet som påminner lite om Daniel Johnston.
LacombeLucien
2014-06-14
Duger som dokumentär.
Dutch
2014-06-02
Beundras över "konst" och pengarna som dårarna köper skräpet för, helt otroligt!
Werim
2014-05-16
Annorlunda och konstigt.
daniel77
2014-02-25
Får en att fundera på vad som är sant och vad som är falskt. Vad som ger något värde och vad värde är (och inte bara i pengamässig mening). Intressant, men kanske lite... tja... fjantigt?