Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Exorcisten: Begynnelsen


Filmen utspelar sig före den klassiska originalfilmen Exorcisten från 1973 och handlar om fader Merrins första möte med djävulen när han svag i sin tro agerar gravplundrare i Afrika efter andra världskriget.


Originaltitel Exorcist: The Beginning
Regissör Renny Harlin
Manus William Wisher Jr, Caleb Carr, Alexi Hawley
Genre Drama, Thriller, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Stellan Skarsgård, Izabella Scorupco, James Bellamy, Ben Cross, Ralph Brown, James D'Arcy, Antonie Kamerling, Julian Wadham, Alan Ford, David Bradley (II), Andrew French, Israel Oyelumade, Patrick O'Kane
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2398
Filmnummer 21113

Recensioner

Skapad 2019-12-03 av Silverbullit
Handling, Stellan Skarsgård spelar den desillusionerade f.d. prästen Fader Lankester Merrin (som förföljs av onda minnen från 2:a världskriget) som numer sadlat om till arkeolog. I Cairo närm...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-06-09
Fy, urk och tvi, vilket skräp...
Fiskjävel
2016-10-31
En svag film som ibland känns lite för mycket för sitt eget bästa. Allt våld, äckel och död tröttnar man snabbt på. Till slut sitter man bara och väntar på utgången av det hela, vilket inte visar sig vara något uppseendeväckande. 2-.
StureStenhög
2015-10-01
Det här började hyfsat och gick sedan stadigt nedåt. Stellan är bra, och jag gillar arkeologi-temat lite grann. Överhuvudtaget gör man ett helt okej jobb med uppbyggnaden. Ganska snart blir det dock tydligt att man inte har något intressant att berätta, att jag redan från början är ljummet inställd till filmseriens mytologi hjälper väl inte till heller. Det är emellertid fortfarande en medioker film fram till upplösningen, men den är både långdragen och väldigt svår att ta på allvar. Så där tippar det hela över och blir en direkt dålig film. Fortfarande bättre än de två tidigare uppföljarna dock
Lotso
2015-09-24
I sin helhet är detta en misslyckad film som inte alls behövdes göras i första taget. Jag behöver inte se en prequel till hur Father Merrin hittade demonen eller hans liv innan Regan. Första filmen lyckades skapa denna fantastiska mystik och uppbyggnad som inte alls behövde någon vidare utveckling. Det var en del av det läskiga men också stämningsfulla med filmen. Den ger oss precis det vi behöver veta och inte mer. Vad som räddar filmen från total bottennapp är Stellan Skarsgård, men även han kan inte rädda filmen helt och hållet. Speciellt inte när det kryllar av usla dataeffekter och en films vars simpla handling blir en enda röra. Men varför klagar jag, detta är ju bara en prequel. Det sägs att när jag skriver detta där ska komma en remake på första filmen. Det är nog där vi ska rikta all vår ilska mot härnäst...
johnaleks
2013-06-11
lider väl av de flesta problem som produktioner där pengarna fått bestämma gör, man spelar med de säkra enkla korten, samtidigt är det inte alltför illa heller och definitivt bättre en Shraders version
Robkiller
2013-01-30
Helt ok för att vara en exorcist film... ljudproduktion och regi är bra... manuset är väl lite sisådär, men det hålls i alla fall rätt så enkelt och nej det är inte en "remake", utan en "vad hände innan" film. Kan inte säga så mycket mer utan att avslöja nåt. Stellan och Izabella fungerar bra i de scener de är med i och även om filmen delvis blir rätt så långsam så håller den intresset uppe. Förvänta er ingen exorcist film av det vanliga stuket dock.
Lunatisk
2012-09-30
Så synd när bra skådisar sätts i värdelösa filmer.
picklessmulan
2012-08-24
Detta är ingen Remake som en del tycks tro utan snarare en spinoff till orginalet. Tyvärr är det ingen bra film. Manuset är dålig och fotot är dåligt. Skådisarna gör så gott de kan men det hjälper föga när filmen i sin helhet faller ganska platt.
Xenox
2012-06-28
Sådär, okej skräckfilm.
Jonel
2012-03-13
Helt j***a värdelös. Det ska vara en remake av originalet men den har INGENTING med originalet att göra. Och som the bully påpekade, vad har tyskar under andra världskriget i den här filmen att göra. Men visst ta med lite tyskar som pepprar ned civilister så säljer den bättre. En svag etta får den.
Visa äldre kommentarer »