Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Eye in the Sky


Överste Katherine Powell leder ett hemligt drönaruppdrag, från högkvarteret i England, med mål att fånga en ökänd terroristgrupp som gömmer sig i Nairobi, Kenya. När hon och hennes team upptäcker att terroristerna planerar att utföra en självmordsattack, ändras ordern snabbt från "tillfångata" till "döda". Precis när man ska inleda den dödliga attacken mot terroristernas näste upptäcker piloten en lekande nioårig flicka precis vid huset, och man ställs inför ett svårt val.


Originaltitel Eye in the Sky
Regissör Gavin Hood
Manus Guy Hibbert
Genre Drama, Thriller, Krig, 2010-tal
Skådespelare Helen Mirren, Alan Rickman, Aaron Paul, Barkhad Abdi, Aisha Takow, Phoebe Fox, Gavin Hood, Iain Glen, Jeremy Northam, Richard McCabe, Monica Dolan, Francis Chouler, John Heffernan, Babou Ceesay, Kim Engelbrecht, Carl Beukes, Armaan Haggio
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 722
Filmnummer 117972

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rele
2021-07-25
En annorlunda krigsfilm. Den handlar om avancerad sätt att kriga med effektiva distansvapen mot alla som hamnar onåd eller dom som måste avlivas.
Murvel48
2020-12-15
Välspelat, välgjort och väldigt spännande!
KyLLo
2020-11-02
Lite väl mycket lånat från Good Kill.
JD
2020-10-09
Inte ospännande och flera (två) bra skådespelare, men känns föga trovärdig och ganska skenhelig i hur den klistrar på militärmakter ett samvete de i verkligheten knappast kostar på sig att ha.
setterwall
2018-12-25
Intressant och bitvis väldigt spännande även om utgången aldrig är överraskande. Hade velat se mer av efterspelet och som tittare hade jag gärna getts fler tillfällen att få ta ställning till själva huvudfrågan, avfyra eller inte avfyra?
sawa
2018-10-09
Bitvis _väldigt_ spännande, men kanske inte så särdeles trovärdig. Det finns en väldigt stor del man helt missade: Vad hände sedan? Det skulle vara intressant att ta del av hur resonemanget går hos politikerna efteråt, och var det en effektiv åtgärd? Många lösa trådar. Fast det sparar man kanske till en uppföljare?
NoWireHangers
2018-06-06
Höjer till svag fyra efter några dagar.
NoWireHangers
2018-06-04
Ganska intressant skildring av hur närmast farsartat ineffektiv krigsföring kan bli när beslut som behöver fattas snabbt ska hänskjutas från militär till politiker och överanalyseras utifrån insatsregler och vilka personliga politiska konsekvenser det ena eller andra beslutet kan få för olika politiker. Det är lätt att känna Mirrens och Rickmans frustration över att inte kunna göra sitt jobb utan att behöva fråga om lov från politiker och jurister. Stark trea.
zyxz
2018-01-18
Grymt spännande bitvis och en bra skildring av de etiska frågorna som kan uppstå i krig.
Gordyal
2017-11-04
Bitvis nästan jobbigt spännande. Rickman är underbart trött och Mirren har grym pondus. Vad jag däremot är skeptisk till är att filmen inte låter oss välja sida. Betyg ganska exakt mittemellan trea och fyra. (10-/15)
Visa äldre kommentarer »