Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Eyes Wide Shut


En ödesdiger vinternatt i New York ger sig Dr William "Bill" Harford ut på en erotisk utflykt som kan komma att hota hans äktenskap. En utflykt där han även riskerar att bli inblandad i en obehaglig mordhistoria. Allt detta till följd av att hans fru bekänt att hon vid ett tillfälle åtrått en annan man. Berättelsen sveper över känslor som tvivel, rädsla, självinsikt och försoning.


Originaltitel Eyes Wide Shut
Regissör Stanley Kubrick
Manus Stanley Kubrick, Frederic Raphael
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Tom Cruise, Nicole Kidman, Sydney Pollack, Madison Eginton, Marie Richardson, Todd Field, Rade Serbedzija, Leon Vitali, Vinessa Shaw, Alan Cumming, Leelee Sobieski, Sky du Mont, Julienne Davis, Thomas Gibson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16742
Filmnummer 127

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av BobbyPeru
Stanley Kubricks allra sista film må inte vara hans bästa, men en av hans mest underskattade filmer. Den handlar om paret Bill och Alice Harford, spelade av dåvarande paret Tom Cruise & Nicole Kid...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av dirtypoison
Eyes Wide Shut är en erotisk thriller och är Stanley Kubricks sista film. Han dog bara några dagar efter att den släpptes. Eyes Wide Shut cirkulerar runt Dr. William Harfords (Tom Cruise) och han...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-08-11
Hey, denna film är ju rätt underhållande...
dudson
2021-02-19
Konstnärlig film javisst. Kubrick ger tittaren ledtrådar som alltid i sina skapelser. Detta var då inget för mig då jag har svårt för Kidman och hela upplägget/. Cruise däremot är som vanligt stabil i allt han gör.
LukeSkywalker
2018-02-13
Perfektion

2017-12-20
Det første som slår meg med denne filmen er at Nicole ikke kan spille ruspåvirket på en troverdig måte. Tom er stabil som vanlig. Filmen har mange kvaliteter men også mange mangler. Men bitvis spennende og klart severt -4.
Nalleman
2017-12-17
Sjukt överreklamerad film!
92axha10
2017-09-23
Den här filmen har så många lager att den är svår att fånga direkt. Jag kan förstå att folk inte gillar den men kan lika mycket förstå dem som gillar den. Ämnet den berör är däremot intressant och den surrealistiska stämningen gör att det hela känns som en dröm.

2017-09-08
Jag kan inte ge denna film lägre betyg än 3 i och med att det är Kubrick. Jag vill ge den ett högre betyg men det är omöjligt då den talanglösa nollan Tom Cruise som inte vet ett dyft om skådespeleri har huvudrollen.
schramm
2016-12-26
Som julfesterna på mitt jobb. Fast med mer dekadens och mindre booth-calls mitt i natten.
RustyFilm
2016-12-23
Såg det här för ca 15 år sen. Var ganska så tveksam till det här då, när jag nu ser det är det på blu-ray så bilderna är lite piggare. Mitt intryck av filmen är också lite piggare, men nån betygshöjning blir det inte. Underlig film ere. Det är det förledande och laddade bildspråket som leverera något utöver det vanliga (filmens klo). Men vad som egentligen händer klargörs inte särskilt tydligt. Dröm och verklighet tycks byta plats på nått märkligt sätt ibland. Men det är ju konst (skapad av Kubrick) och då hänger väl inte alla med. Förstår i alla fall att röda tråden är Alice och Bills äktenskapskris + en hel del naket.
Stygga-Vargen
2016-09-18
Det här är allvarligt talat bland det sämsta skiten som någonsin gjorts, alla kategorier! Jag brukar gilla Stanley Kubrick men här lyckas han till och med bli tråkigare än Woody Allen. Handlingen är nästintill obefintlig, karaktärerna känns träiga och hela tiden sitter man och väntar på att något ska hända - men förgäves.
Visa äldre kommentarer »