Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Fåglarna


En kvinna vid namn Melanie Daniels åker till den lilla kuststaden Bodega Bay för att leta reda på en man hon är intresserad av. Vid ankomsten till staden blir hon oförklarligt attackerad av en fiskmås. Plötsligt samlas tusentals fåglar i staden och allt fler invånare utsätts för attacker.


Originaltitel The Birds
Regissör Alfred Hitchcock
Manus Evan Hunter
Genre Romantik, Thriller, Skräck, 60-tal
Skådespelare Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy, Suzanne Pleshette, Veronica Cartwright, Ethel Griffies, Charles McGraw, Ruth McDevitt, Lonny Chapman, Joe Mantell, Doodles Weaver, Malcolm Atterbury, John McGovern, Karl Swenson, Richard Deacon, Elizabeth Wilson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9661
Filmnummer 427

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av MrDean
Den här filmen har alltid fascinerat mig. När jag var liten skrämde den mig, men på senare år har intresset varit störst i det faktum att fåglarna förklarar krig mot mänskligheten. Det är na...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av
Efter att ha sett dagens underverk med häftiga actionscener och exploderande bilar så känns det ganska imponerande hur långt utveckligen har gått under fyrtio år, men i många fall tycker jag de...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av FreddyKrueger
Alla vet väl redan att några små fåglar inte kan skada en, eller kan de? Fåglarna är en film som jag finner vara rätt otäck faktiskt. Alfred Hitchcock vänder de här fjädertäckta flygarna e...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av johan_j
Fåglar kan inte bli så här aggressiva. De blev det. En förklaring till varför, tack. Denna 60-talsfilm, i färg, börjar som en kärleksdrama och övergår i en inte alltför skrämmande rysare....   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av joacim92
Denna film är den som man alltid förknippar Hitchcock med. Det är nog hans mest omtalade film. Melanie träffar en man i en fågelaffär en dag. Mannen hon träffar söker en kärleksfågel som ...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2022-01-23
Nej detta måste vara Hitch sämsta film!/ Storyn är urdum. Alltså en kåt kvinns jagar ifatt en ungkarl på en kufisk ö. hmmm. jomentjena. Sen själva storyn varför fågelkräken anfaller får vi inte heller reda på direkt". Sen en massa...intriger/skvaller mellan kärringarna på ön. ZZzzzzjäsp(.."Så till effekterna. Nåväl 59år har gått sedan filmen gjordes, men va fan, kunde det inte göras bättre även anno-1963"?"// Troligen Hitchis film som åldrats värst!!
päronanton
2020-12-04
Klassiker och kultstatus! Men visst börjar 60-talet kännas oändligt länge sedan. Fåglarna har en obehaglig stämning som jag gillar.
fisk0
2020-01-09
Lite ojämn, men en spännande historia och en hel del minnesvärda scener. Ett par effekter ser rätt usla ut idag, men åtskilliga ser fortfarande fantastiska ut. Som andra skulle jag gärna se en nyinspelning. Skulle givetvis ha svårt att mäta sig med Hitchcock, men skulle absolut kunna ha nya intressanta vinklar.
Rai
2018-12-18
Gillar den här filmen och den håller fortfarande...
Norpan0
2018-03-08
Den är riktigt bra. Jag skulle gärna se en remake, med dagens teknik och lite minde hjälplösa kvinnor. Tänk er folk som ska filma med mobilerna och blir attackerade.
vonadel
2018-02-05
Alfred Hitchcock. Jo, nog hade han något speciellt. Fantastiskt bra för sin tid. Tyvärr har ju tiden sprungit iväg en del, och tekniken med den. Kan bara tänka mig hur bra det hade varit om Mr. Hitchcock varit aktiv idag. Vissa riktigt bra scener i denna, men flera mindre bra, och som man aldrig hade accepterat idag. 6/10
yrkeschaufföre
2018-01-03
Den är så vansinnigt snygg, tyvärr är det kanske anledningen till att Tippi aldrig blir riktigt attackerad? Den är inte speciellt otäck men stämningen är obehaglig, man kanske skulle jobbat mer åt det hållet. En fyra trots allt.
Nalleman
2018-01-02
Nja kanske höll för sin tid men idag.... Psycho eller I sista minuten är bra mycket bättre.
Dream
2017-10-08
Det fanns någon "Norsk person" som längre ner skrivit att ( filmen inte åldrats så bra), dock så tycker jag själv att effekterna står sig riktigt stabilt för att vara 1963, bara typ 2 attack scener bland annat när fåglarna attackerar skolbarnen och när fåglarna attackerar Huvudrollsinnehavaren: Tippi Hedren i telefonkiosken! Just i dessa scener ser det ut som svarta fläckar istället för fåglar, men annars är fågelscenerna snyggt gjorda! Det största problemet med filmen är att allt ska ta så förbannad lång tid, detta är typiskt 60 - tal och 70 - tal kan man säga med ytterst få undantag.
RustyFilm
2016-12-09
Den här typen av skräckeffekter gjorda på 60-talet har ju bleknat en hel del tack vare senare tiders data animeringar. Men spänningen finns där än och Hitchcock är ju ändå regi mästaren, Alla närbilder på Tippi Hedrens välfriserade och uttryckslösa huvud är jag dock helt oförstående till. Tycker även att manuset sviktar en del. Trots allt är det en klassiker och en av Hitchcocks bättre Man glömmer inte den här rullen i första taget, trots detta är den kul att se om.
Visa äldre kommentarer »