Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Fåglarna sjunga kl 1.45


Biografdirektören Verloc ingår i ett gäng av utländska sabotörer som arbetar utifrån London. Han driver en liten biograf tillsammans med sin fru och hennes lillebror som front men de vet ingenting om hans hemlighet. Scotland Yard skickar in en detektiv utklädd till grönsakshandlare för att observera gänget.


Originaltitel Sabotage
Alternativ titel The Woman Alone
Regissör Alfred Hitchcock
Manus Charles Bennett, Ian Hay, Helen Simpson, EVH Emmett
Genre Thriller, Mysterium, 30-tal
Skådespelare Sylvia Sidney, Oskar Homolka, John Loder, Desmond Tester, Joyce Barbour, Matthew Boulton, S J Warmington, William Dewhurst
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 454
Filmnummer 5787

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2020-02-06
Det är nog den tidigaste av Hitchcocks filmer som jag kan tänka mig använda termer som "mästerverk" för, men den når inte riktigt hela vägen fram, främst för att den har en benägenhet att upprepa saker och dra ut på scener i onödan, särskilt när det kommer till att påminna tittaren om brevet bara några minuter efter att det senast visades. Den har några otroligt starka scener, bl.a. visionen i akvariet, middagsscenen mot slutet, bussresan och dess efterspel. Över lag bra skådespeleri och musik också, och såklart härliga miljöer.
myslas
2019-09-15
Seg inledning men andra halvan är rätt spännande.
Tsurugi
2017-12-12
Såg för Sylvia Sidney och även för att boken The Secret Agent är en personlig favorit. Tyvärr är det inte något annat än ännu ett mediokert hafsigt halvmesyr signerat Hitchcock. Om denna inte hade namnet Hitchcock på sig hade de som höjer den till skyarna på imdb m.fl. gett den ett medelbetyg.
emilstjernholm
2017-06-08
Storyn lämnar en del att önska men miljöerna... 1930-talets London och den härliga kvartersbiografen ger stundtals gåshud.
Barneyk
2016-03-01
Ganska svag men räddas av viss oförutsägbarhet och Hitchcocks detaljer. Det som irriterar mest är dialog om att skurkar inte ser ut som skurkar. När alla skurkar ser precis ut så som alla filmskurkar gjorde på 30-talet... Men nog för en trea är det allt, jag var underhållen och det var nervpirrande så det räckte på sina ställen, även om dom var få (två).
Bomkia
2014-12-13
Tyckte aldrig detta lyfte. Ganska segt. Fanns egentligen bara en spännande sekvens, annars harklade den sig mest framåt. 2+
Krille80
2014-11-22
Detta är en Hitchcockfilm som trots att den rent manusmässigt och även skådespelarmässigt har svagheter så skiner Hitchcocks talang och skicklighet igenom. Hitchcock skulle som vi vet bli så mycket bättre. Denna film är endast lite mer än en timma och på något sätt är det både en fördel och en nackdel men inte perfekt....
hestret
2014-11-18
Nja, ingen toppfilm. Rätt trist, men har en del finurliga scener och framförallt snygg klippning. Gillar slutet och busscenen förstås. Det är annars rätt medelmåttigt rakt igenom måste jag säga. Lite spännande blir det ju - det är ju trots allt Hitchcock - men storyn är egentligen rätt kass och jag brydde inte mig om någon av karaktärerna. 33/100
precineadd
2014-04-05
trevlig liten sak! sylvia sidney var verkligen en speciell typ av filmstjärna. intressant att se hur många av affes tidiga filmer innehöll praktiskt taget alla hans kännetecken redan från början. bara budget och ibland engagemang (nummer 17, secret agent) som saknades. denna är dock bättre än de sämre, om än inte lika bra som första Mannen som visste för mycket, En dam försvinner och De 39 stegen.
ClintanTheKing
2013-10-26
En av Alfred Hitchcock's absoluta sämsta filmer i mitt tycke.
Visa äldre kommentarer »