Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Fahrenheit 451


I en skrämmande framtid jobbar en ung man som brandman, med ansvar för att bränna alla böcker. Men när han möter en ung kvinna börjar han ifrågasätta sina gärningar. Andra filmatiseringen av Ray Bradburys roman.


Originaltitel Fahrenheit 451
Regissör Ramin Bahrani
Manus Ramin Bahrani, Amir Naderi
Genre Drama, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Michael B Jordan, Michael Shannon, Sofia Boutella, Lilly Singh, Khandi Alexander, Keir Dullea, Daniel Zolghadri, Martin Donovan (II), Raoul Bhaneja, Ted Whittall, Grace Lynn Kung, Joe Pingue, Dylan Taylor, Saad Siddiqui, Andy McQueen, Jane Moffat
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 97
Filmnummer 130196

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Noseman2005
2020-03-29
Svag filmatisering som lyckas med konststycket att samtidigt skriva tittaren på näsan och missa poängen. Synd på ett idag så angeläget ämne. (5/10)
Astrojacob
2019-05-31
Gjorde ont att se bra skådisar tvingas spela i en usel remake av det skruvade originalet från 1966. Lång väg från "The Wire" för Michael B. Jordan... Inte ens en suverän Michael Shannon kan rädda denna från en 2:a. (Keir Dullea i en scen 2 min)
Robkiller
2018-10-26
TV-film som aldrig tar sig... och en handling som knappast engagerar... nej det här var mest tråkigt.
StureStenhög
2018-10-16
Bättre än sitt rykte ändå. Jag hade förvisso gärna sett att man hade lyckats bättre med att skapa en framtidsvärld som känns levande, och filmen hade mått bra av att vara lite mer fokuserad. Den här historien är trots allt relevant av en mängd anledningar just nu, och man borde ha valt en av dem att tydligare rikta huvudfokus på. Men jag gillar att man försöker göra en uppdatering av förlagan och sätta sin egen prägel på den. Jag hade lite problem med bokens teknikfientliga konservatism, men den ser man som tur är inte skymten av här, istället blir tekniken ett verktyg i frihetskampen. Som svensk känner man dessutom lätt igen sig i problematiken med en befolkning som frivilligt har valt att bli förslavade. Annars är Michael Shannon som vanligt bra, och Sofia Boutella klarar sig fint också. Men det går fortfarande inte att komma ifrån att det fanns mer potential här än vad man lyckas ta tillvara på. Särskilt inledningen där världen och karaktärerna ska etableras känns hafsig och övertydlig. Kanske hade man kunnat förlänga speltiden med 20 minuter och lägga dem på att få följa huvudpersonen i hans vardag innan storyn kickar in på allvar. Men det räcker iaf till en något svag trea
Ghostface
2018-10-12
Konstigt skriven film med luckor och en grundpremiss som har setts många gånger tidigare. Michael Shannon stjäl sina scener och höjer betyget ett snäpp.
yangbo
2018-05-26
4a för tanken, som Maos kulturrevolution plus illuminati new world order I en hemsk nära möjlig framtid om människan låter sig styras av endast några få och till sist en. Olika är bra.
Harford
2018-05-26
Visst hade det varit roligt om den här varit bra!
PeterTheW
2018-05-25
Sigh.
krank
2018-05-25
Har tyvärr väldigt lite gemensamt med boken och presenterar heller inte något nytt eller intressant av sin tolkning av konceptet. Tråkigt, tyvärr.
Engravadlax
2018-05-20
Som en väldigt mycket sämre skriven Cubic.
Visa äldre kommentarer »