3.4
3.4
Fail Safe
Nyinspelning av filmen med samma namn från 1964. Amerikanska bombplan får till följd av ett tekniskt haveri, den felaktiga ordern att fälla sina kärnvapen över Moskva. Oförmögen att återkalla sina styrkor, tvingas USA:s president till intensiva samtal och förhandlingar med sin sovjetiske motsvarighet. Samtidigt rinner tiden iväg.

Originaltitel | Fail Safe |
Regissör | Stephen Frears |
Manus | Walter Bernstein |
Genre | Drama, Thriller, Krig, 2000-tal |
Skådespelare | Harvey Keitel, George Clooney, James Cromwell, Don Cheadle, Brian Dennehy, Sam Elliott, Richard Dreyfuss, Hank Azaria, Noah Wyle, John Diehl |
Den experimentella inspelningsformen är spännande men inte till filmens fördel. Ämnet är intressant, dramatiken växer alltmer och olika perspektiv belyses. På det stora hela inte alls lika stark som Dr. Strangelove, och som nyinspelning måhända onödig. På egna ben dock helt ok.
Väldigt... överflödig.
Inte bättre än originalet. Fortfarande intressant film.
Bra skildring som gör mig intresserad av att se originalet. Välgjord.
Jag tappade intresset lite stundtals, men det är ändå trevligt att se lite antikrigstema.
Originalet var mer spännande men den här är också välgjord. Stabil trea.
orkar remakes -.-
Jag gillar att den här visades i live-sändning ursprungligen, så allting sker "direkt" utan omtagningar och folk som springer mellan scenerna.
lite väl övertydlig i sin kritik mot kärnvapen. Jag tycker dessutom att vissa skådisar sköter sig halvdant. Välgjort men inte såmkt mer.
Schysst rulle. Föll mig i smaken då jag gillar temat. Slutet var bra också...